Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ηλίας Γιαννακάκος:Όχι στις μικροπολιτικές συναλλαγές

«Kατέρχονται στις εκλογές για να διεκδικήσουν την ψήφο των Μαρουσιωτών, με ασύδοτη κατασπατάληση των πόρων του Δήμου μας, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το καταστρεπτικό έργο τους».
Αυτό τόνισε για τη διοίκηση του κ. Πατούλη, σε μια αποστροφή της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία πλήθους κόσμου στην πλατεία Κασταλίας και σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε όλη η ομιλία του.
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος:
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν διαθέτει πλέον πιστοληπτική ικανότητα. Δεν μπορεί να δανειστεί. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα πόρους. Τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία και τα σταθερά έσοδα έχουν υποθηκευτεί. Μόνο με λογιστικές μεθόδους, στάσεις και μεταθέσεις πληρωμών εξακολουθεί να λειτουργεί, πράγμα που η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να κρύψει. Να κρύψει ενόψει των εκλογών της Κυριακής, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και μικροπολιτικές πρακτικές, το πρόβλημα και τις τεράστιες πολιτικές , και όχι μόνο, ευθύνες της».

Στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις άστοχες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Γιαννακάκος, οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής είναι μια μεγάλη ευκαιρία -ίσως η τελευταία- πριν την οριστική κατάρρευση όλων των δομών που στηρίζουν την λειτουργία της πόλης μας και συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, για την επάνοδο του Δήμου Αμαρουσίου σε μια πορεία ορθολογικής, ουσιαστικής και αποτελεσματικής διοίκησης στην υπηρεσία του πολίτη και μόνο.
Τόνισε δε: «Είναι απολύτως σίγουρο ότι για να συνεχίσει ο Δήμος να λειτουργεί την επόμενη των εκλογών, θα πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές και οι πρακτικές της απερχόμενης διοίκησης. Τα προβλήματα θέριεψαν. Είναι πλέον ορατά και στον τελευταίο πολίτη, σε κάθε εργαζόμενο. Η "φούσκα" του κ. Πατούλη είναι έτοιμη να εκραγεί. Έτσι και αλλιώς»
Αναφερόμενος στο νόημα των εκλογών, ο κ. Γιαννακάκος είπε: «Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής αφορά όλους μας και δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια να το αντιμετωπίσουμε σα μια συνηθισμένη εκλογική διαδικασία εκλογής δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Τα δύσκολα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις. Απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση, κοινό αγώνα. Απαιτούν ικανούς ανθρώπους, με διάθεση ουσιαστικής προσφοράς.
Πρέπει όμως οι πολίτες να ξέρουν την αλήθεια, όλη την αλήθεια. Σήμερα είναι αδύνατο να μάθουμε την πλήρη αλήθεια και να καταλογιστούν ευθύνες εκεί πού αυτές αναλογούν. Τα στεγανά και η αδιαφανής διοίκηση, η συσκότιση της πραγματικότητας δεν το επιτρέπουν. Οι υπεύθυνοι όμως θα λογοδοτήσουν. Για να μάθουν οι πολίτες του Αμαρουσίου αυτούς που απαξίωσαν τον Δήμο και κατ' επέκταση την πόλη μας».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου