Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Μεθοδεύει απολύσεις με ωμούς εκβιασμούς καταγγέλει το ΠΑΜΕ!

Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μετά από καταγγελίες εργαζομένων
Την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Μαρίας Αναστασάκη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» απαίτησαν χτες συνδικαλιστές στον κλάδο της Υγείας που συσπειρώνονται στο .
Η Μ. Αναστασάκη, η οποία εργάζεται ως μαγείρισσα στον ξενώνα της ΜΚΟ στα Μελίσσια, καταγγέλλει πως η διοίκηση ζήτησε προχτές από την ίδια και άλλες δύο συναδέλφους της, να παραιτηθούν αλλιώς θα τις απολύσει και θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους ότι έχουν κακοποιήσει παιδιά!
Οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να παραιτηθούν, παρά τον ωμό εκβιασμό.
Xτες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η εργαζόμενη έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης στο Μαρούσι, ζητώντας να γυρίσει η εργαζόμενη κανονικά στη δουλειά της, να μη γίνει καμία απόλυση. Συναντήθηκαν με την υπεύθυνη προσωπικού, η οποία διαμήνυσε εκ μέρους του εργοδότη, ότι εμμένει στα σχέδιά της.
Μάλιστα, συνδικαλιστές του κλάδου καταγγέλλουν ότι αντίστοιχες προσπάθειες - προβάλλοντας τον ίδιο εκβιασμό - εκ μέρους της εργοδοσίας είχαν γίνει και πριν από ένα χρόνο.
Ομως οι εργαζόμενες είχαν αρνηθεί να παραιτηθούν γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, θα ήταν σαν να παραδέχονται ότι είναι ένοχες για κάτι που δεν έκαναν, θα θιγόταν η αξιοπρέπειά τους.
Επιπλέον, μέσα στο χρόνο η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε σειρά απολύσεων και ...«παραιτήσεων».
Η στυγνή τρομοκρατία, οι ωμοί εκβιασμοί και οι απολύσεις από τέτοιες «φιλανθρωπικές» οργανώσεις δεν προκαλούν καμία εντύπωση.
Ισα ίσα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη, ότι τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως η φροντίδα και η μέριμνα των παιδιών δεν μπορεί να είναι υπόθεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της «φιλανθρωπικής» διάθεσης του κάθε επιχειρηματία.
Ο ιδιωτικός τομέας είναι μοιραίο να βάζει το κέρδος πάνω από τους εργαζόμενους, να προσπαθεί να «δικτυωθεί», να διαφημιστεί και να πάρει επιχορηγήσεις με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα παιδιά. Γι' αυτό και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει είναι αποσπασματικές, περιορισμένες και χαμηλής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου