Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Η. Γιαννακάκου στον ΟΣΚ

O Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλίας Γιαννακάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηρακλή Δρούλια.
Ο κ. Γιαννακάκος ενημέρωσε , παρουσία του Διευθυντή Έργων και Νέων Τεχνολογιών του ΟΣΚ Λεωνίδα Θεοτοκάτου, για την ανάγκη αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου, και συγκεκριμένα για την ανέγερση του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου, την διαμόρφωση προαύλιων χώρων σχολικών μονάδων αλλά και την αναθεώρηση του καθεστώτος συντήρησης.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ενημέρωση για το Πρόγραμμα "Πράσινα Σχολεία", που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, και συζήτησε με τον Δ/ντα Σύμβουλο την δυνατότητα ένταξης , όσο το δυνατόν, περισσότερων σχολείων του Δήμου σε αυτό το πρόγραμμα.
Παράλληλα αναζητήθηκαν προοπτικές χρηματοδότησης μέσω των κοινοτικών επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ ώστε να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες της περιοχής.
O Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ηλιας Γιαννακάκος παρακολούθησε επίσης με ιδιαίτερη συγκίνηση την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και τον Νικηφόρο Βρεττάκο, από την Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Αμαρουσίου υπό την διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.
Η ξεχωριστή εκδήλωση , που διοργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου , περιλάμβανε έργα των δύο ποιητών, Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη και την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.
Ο Ηλίας Γιαννακάκος μετά τη λήξη της μουσικής παράστασης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κόρη του Γιάννη Ρίτσου και τον γιο του Νικηφόρου Βρεττάκου, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου