Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ίδρυμα Rockefeller:«Οραματίζεται» τα ανανεωτικά & θρεπτικά μελλοντικά τρόφιμα για το 2050!


Το Βραβείο Όραμα για το Σύστημα Τροφίμων είναι μια πρόσκληση για οργανισμούς ανά τον κόσμο να αναπτύξουν ένα όραμα για το ανανεωτικό και θρεπτικό σύστημα τροφίμων που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μέχρι το έτος 2050.  
Με τον όρο "οργανώσεις" νοούνται νομικά καταχωρημένες και οργανωμένες οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, κυβερνήσεων, συνεταιρισμών, κοινοτήτων, εταιρικών σχέσεων, ΜΚΟ και πανεπιστημίων.  
Τι ελπίζει να επιτύχει;   
Το Ίδρυμα Rockefeller έχει συνεργαστεί με το SecondMuse και το OpenIDEO για να ενισχύσει το λόγο για την κατάσταση και το μέλλον των πολυάριθμων συστημάτων τροφίμων στον κόσμο. 

Και για να ενδυναμώσει τις κοινότητες
παγκοσμίως να αναπτύξουν λύσεις δυνάμενες να επιβληθούν και να γίνουν πρωταγωνιστές στο δικό τους μέλλον για τρόφιμα. 
Η δημιουργία ενός συναρπαστικού και προοδευτικού Οραματος για το μέλλον του συστήματος τροφίμων απαιτεί μια κουλτούρα συνεργασίας που συσπειρώνει τη βιομηχανία, την πολιτική, τον ακαδημαϊκό κόσμο και την κοινωνία να ενεργεί ως μία. 
Όταν συναντηθούμε,τονίζει, μπορούμε να παραδώσουμε βιώσιμες, θρεπτικές διατροφές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μέχρι το 2050.  
Η Λύση:  Το Βραβείο Όραμα Τροφίμων 
Οι προκλήσεις φαίνεται δυσοίωνες: ο παγκόσμιος πληθυσμός που προσεγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια, τα αέρια του θερμοκηπίου αλλάζουν το κλίμα μας, η δηλητηρίαση από τη ρύπανση του εδάφους, του αέρα και του νερού. 
Ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες για την αντιμετώπισή τους εάν ενεργήσουμε από κοινού για να μετατρέψουμε το σύστημα διατροφής μας. 
 Ένα θετικό, εμπνευσμένο όραμα, στο οποίο βλέπουμε το δυνατό στο μυαλό μας, είναι το αναγκαίο, δημιουργικό άνοιγμα σε κάθε πράξη καινοτομίας ή ανάπτυξης που κάνουμε στον πραγματικό κόσμο. 
Έχει τη δυνατότητα να ανάψει μια κίνηση. 
Και εμπνέει διάφορους ενδιαφερόμενους να συσπειρωθούν και να ενωθούν πίσω από αυτό. 
Χωρίς όραμα και το σχέδιο που εμπνέει, δεν προχωρούμε από την ελπίδα στη δράση.  
Τι είναι αυτό για εσάς; 
2 εκατομμύρια δολάρια θα διανεμηθούν στους Top Visionaries, οι οποίοι θα είναι επιλέξιμοι να λάβουν ένα βραβείο των 200.000 δολαρίων το καθένα.


















                                                                      Περισσότερα
ΠΗΓΗ://www.foodsystemvisionprize.org/?utm_source=rock%2Btwitter&utm_medium=social&utm_campaign=food%2Bprize%2Bbrief

                                       € « » ●► $    ▲▼◄► € € $$ € €   ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου