Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων με πλειοψηφία 3-2, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση. 
Οι όροι αποφυλάκισης του πρώην υπουργού(που παρέμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή), περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση καταβολής 200.000 ευρώ ως εγγύηση, υποχρέωση να διαμένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση χρήσης πλωτών η άλλων μέσων και λοιπά.
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υπέβαλαν αίτημα για μείωση της εγγύησης, επικαλούμενοι αδυναμία του πρώην υπουργού να πληρώσει.
 Άφησαν να εννοηθεί ότι όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγει από το νοσοκομείο ενδέχεται η απόφαση αποφυλάκισης, λόγω ελλείψεως χρημάτων για την εγγύηση, να μην μπορεί να υλοποιηθεί.
Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο. Λίγο νωρίτερα, την αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους μετά από παραμονή του στις φυλακές επί πέντε χρόνια, είχε προτείνει η εισαγγελέας.
 Η εισαγγελική λειτουργός, πρότεινε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του με το επιχείρημα ότι η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.
«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. 
Μέχρι τώρα ο πρώην υπουργός έχει υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις αποφυλάκισής του με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
                                                                             πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου