Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων»:Σκληρή κόντρα «Ενότητας» - Β. Κόκκαλη

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» ισχυρίστηκε ότι κατα τη Διαβούλευση της 20ης Μαρτίου στο Δημαρχείο για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Β. Κόκκαλης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτός από ένα ...
Αυτό που αφορούσε την ανάθεση του έργου της διαχείρισης της Αποκομιδής και της Ανακύκλωσης σε εργολάβους, κάτι για το οποίο η «ΕΝΟΤΗΤΑ» εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της.
«Η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας και η ανάθεση τους σε εργολάβους, τονιζαν, αμφισβητεί ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο. Εμπορευματοποιεί  το αγαθό της δημόσιας υγείας και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν σήμερα οι Μαρουσιώτες»

Μαλιστα απηύθυναν το ερώτημα στον κ. Β. Κόκκαλη εάν επρόκειτο για  «Παράλειψη ή σκόπιμη επιλογή; », αναμένοντας διευκρινήσεις από τον Αντιδήμαρχο
----------------------------------------------------------------------
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Β. Κόκκαλης απάντησε άμεσα στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» & προσωπικά στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, επισημαίνοντας τα εξής:
«Χαιρόμαστε που ο κ. Μαγιάκης θεωρεί τις θέσεις και τις απαντήσεις μας για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου πλήρεις και ικανοποιητικές για τον ίδιο και την παράταξή του.
Επίσης μας ικανοποιεί  το γεγονός ότι αποδέχεται έστω και καθυστερημένα και αναγνωρίζει την αποτυχία της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.
Και βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Μαγιάκη ότι ήταν ο ίδιος που ουσιαστικά υποστήριξε και χειροκρότησε, υπερθεματίζοντας, όσα  με ευκολία και λαϊκισμό υποστήριζε η παράταξη της κας Δούρου, την οποία με τις  δικές του μικρές δυνάμεις στήριξε για την εκλογή της στη θέση της Περιφερειάρχου.
Αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυση και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο κ. Μαγιάκης.
Είναι λογικό, μετά τις αυταπάτες και μετά τα «όχι» που έγιναν «ναι» να καταφεύγει στο κυνήγι ανεμόμυλων, ως έσχατη επιλογή, ελλείψει επιχειρημάτων.
Δυστυχώς για τον κ. Μαγιάκη, οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν έχουν ανάγκη και έχουν απορρίψει φτηνούς λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις.
Ευτυχώς, έχουν επιλέξει μία σοβαρή, υπεύθυνη και αποφασιστική Διοίκηση, που καθημερινά αγωνίζεται για να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στους πολίτες, σεβόμενη τις θυσίες τους στην ιδιαίτερα αυτή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Και η προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών γίνεται καθημερινά πράξη, με την ενίσχυση του εξοπλισμού και του στελεχιακού δυναμικού των υπηρεσιών μας και ιδιαίτερα στην υπηρεσία καθαριότητας.
Αφήνουμε τον κ. Μαγιάκη στον αέναο αγώνα του, που τελικά αποδεικνύεται  κυνήγι ανεμόμυλων».
 Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» με νέο Δελτίο Τύπου «ευχαριστεί» τον κ. Β. Κόκκαλη για την «Μη Απάντηση»!!!
Στα σαφή ερωτήματα  που θέσαμε στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Β. Κόκκαλη, αν δηλαδή  η Δημοτική Αρχή σκοπεύει  στα πλαίσια της εκπόνησης  του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων :
Να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα  της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς αναθέσεις των υπηρεσιών αυτών σε εργολάβους
►Αν τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν ή όχι με βάση τις επιλογές της Διοίκησης
►Αν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας δεν θα εμπορευματοποιηθεί
Δεν δόθηκε καμία απάντηση, παρά μόνο ασυνάρτητες και άσχετες με το θέμα γενικολογίες.
Η επιλογή της διοίκησης είναι παραπάνω από σαφής.
Πλήρης ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα πλαίσια του «φουχτελισμού» και φόρτωμα του κόστους στους δημότες.
Η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι του Δήμου θα απορρίψουν αυτούς τους σχεδιασμούς στην πράξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου