Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας:Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ, το κουαρτέτο μας ...οδηγεί!

Αψιμαχίες σημειώθηκαν έξω, αλλά και μέσα στο χώρο του ΕΜΠ, εν όψει της άφιξης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου.
 Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στο Ίδρυμα λίγο νωρίτερα, ενώ ομάδες περιφρούρησης του χώρου προσπαθούσαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούσαν την ένταση.
Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρίσκονταν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς.

Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.
Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, παρέμεινε για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε από το χώρο.
Δήλωση Νίκου Βούτση
«Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
Δήλωση Νίκου Φίλη
Απο την πλευρά του, ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευματων, Νικος Φίλης, επεσήμανε:
«Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. 
Το μήνυμα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» σήμερα μεταφράζεται:
«Δουλειά για όλους, Μόρφωση για όλους, Δημοκρατία παντού».
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου