Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Aπολύσεις 29 εργαζομένων ΑμεΑ, παραμονή Πρωτοχρονιάς!!!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων
Τις απολύσεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 29 εργαζομένων ΑμεΑ από τη δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σωματείο των Εργαζομένων και ζητούν την ανάκλησή τους. 
Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί στο παρελθόν, μέσω του προγράμματος «3+1» και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τις απολύσεις και απαιτεί: 
Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, να κλείσουν όλες οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Απολύσεις εργαζομένων δρομολογούνται όμως και στο Δήμο Χαλανδρίου...
Την απαράδεκτη αυτή απόφαση καταγγέλλει η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου τονίζοντας ότι «εναρμονίζεται με τους μνημονιακούς νόμους και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τσαλαπατούν βασικά δικαιώματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων, που στηρίζουν την απαγόρευση των προσλήψεων και την υποστελέχωση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών». 
Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση της Δημοτικής Αρχής, να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και τη στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου