Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πατούλης:Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών...

Στο έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου για τους κατοίκους της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους, παράλληλα με το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».
Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας μία σειρά έργων υποδομής και ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια, τα οποία έδωσαν λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα δεκαετιών στην περιοχή, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων έργων, καθώς και στις πρωτοβουλίες κοινωνικής προστασίας που έχουν αναληφθεί για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
«Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, ώστε με συνεργασία και ενότητα να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα που τους ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσον.
Στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά της πόλης μας που πλήττονται από την κρίση, παράλληλα, με τη νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 12% για το 2014, και συνολικά τη διετία 2012- 2014 κατά 20%, διατηρήσαμε για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού  τις απαλλαγές ή τις μειώσεις 50% από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας προσφέρουμε τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας, προσφέρουμε την αλληλεγγύη και τη βοήθεια μας σε όσους έχουν ανάγκη, ώστε κανείς στο Μαρούσι να μη νοιώθει μόνος και αβοήθητος.»

Ειδική αναφορά έκανε ο κος Πατούλης στο σοβαρό ζήτημα της τοποθέτησης ανελκυστήρων στις Εργατικές Πολυκατοικίες, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των κατοίκων να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Το έργο όπως ανέφερε έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του,μετά την άρνηση του ΟΕΚ να προχωρήσει στην υλοποίησή του, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είχε έτοιμες μελέτες με δικό του κόστος.
Μεταξύ των έργων που έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση τους είναι η διαμόρφωση της έκτασης των 6 στρεμμάτων στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού για τη δημιουργία ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και η απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών, η ενίσχυση του Δημοτικού φωτισμού, η διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και  Βύρωνος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Κάθε Δήμος και ένα έργο». Επίσης όσον αφορά το ζήτημα της αποχέτευσης, αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε  στενή επαφή  με την εταιρεία για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης και Γεώργιος Ζήκος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου