Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ.. Βουλευτές παραδίδουν την έδρα τους!



Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν την έδρα τους, καθώς θεωρούν πως δεν μπορούν να «σηκώσουν» τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.
Η κόντρα Τσακαλώτου – Τσίπρα έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις δηλώσεις Παπαδημούλη για σύμπνοια της κοινοβουλευτικής ομάδας, τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα.
Έντονος προβληματισμός και στους ΑΝΕΛ.
Η οριακή κατάσταση στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται να δίνει τη «χαριστική βολή» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές του δηλώνουν αποφασισμένοι να παραδώσουν την έδρα τους.
Ο Κώστας Σέλτσας, που προ ημερών δήλωσε πως θα ψηφίσει τα μέτρα με σφίξιμο της καρδιάς, ήταν ο πρώτος που ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του και έκανε λόγο για «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών που τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης».
Παράλληλα, υποστήριξε πως οι δανειστές εγείρουν νέες απαιτήσεις που δεν υπήρχαν στο κείμενο που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.
Την έδρα του παραδίδει και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, που θεωρείται άμεσος συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Αν και το Μαξίμου διαψεύδει πως υπάρχει κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό, η ομάδα των «53» βρίσκεται σε σύγχυση.
Σύμφωνα με πηγές του ΤΡΡ,  το ύψος του αφορολόγητου ορίου και οι απαιτήσεις της τρόικας στον τομέα των εργασιακών ξεπέρασαν τις «κόκκινες γραμμές» τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα ωρών η παράδοση της έδρας και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που «δεν μπορούν να προδώσουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής από την ομάδα των «53», είναι ατιμωτικό να φέρουν στη Βουλή αυτά που πολεμούσαν επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Είναι ατιμωτικό να ψηφίσουμε μέτρα τα οποία πολεμούσαμε να μην περάσουν.
Στηρίξαμε την προσπάθεια του πρωθυπουργού, αλλά το νέο πακέτο μέτρων δεν μπορεί να περάσει.
Τι να πούμε στον κόσμο;
Mας ψήφισεςγια να αναιρέσουμε τα μέτρα που έφερνε ο Σαμαράς και τώρα σου φέρνουμεχειρότερα;”
Δεν γίνονται αυτά. Στηρίξαμε μια έντιμη συμφωνία με υποχωρήσεις, αλλά οι δανειστές ζητούν όλο και περισσότερα».
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, που την Παρασκευή ανέφερε πως δεν θα πέσει η κυβέρνηση από «μέσα», τα πράγματα είναι δύσκολα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η παράδοση εδρών εντός του Σαββάτου δείχνει να ανατρέπει τον ισχυρισμό του.
                                   «Αναβρασμός» στους ΑΝΕΛ
Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει «δεύτερες σκέψεις» και στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Η προ ημερών τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου για το αφορολόγητο όριο, είναι ενδεικτική για τις σκέψεις που έχουν οι βουλευτές του κόμματος ως προς την ψήφιση των μέτρων που ζητούν οι δανειστές.
Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή, «υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά δεν ανησυχούμε. 
Βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ελπίζουμε να κρατηθεί συμπαγής η κοινοβουλευτική δύναμη».
Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές είναι πολύ πιθανό βουλευτές των ΑΝΕΛ να ακολουθήσουν την πορεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι τώρα το Μαξίμου δεν έχει πάρει θέση για την παραχώρηση των εδρών.
                                                   ΠΗΓΗ:www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου