Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ασπρα μούρα, μαύρα μούρα, μία Χουβαρντού Αριστερά ... «χαμούρα»!!!

Ο Σπερματεγ-χύτης χαμηλοσυνταξιούχος Βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας πήρε παράτυπα 13η σύνταξη!!! 
Με ταξική συνείδηση & το αριστερό Ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει, έκρινε ότι δεν έπρεπε να επιστρέψει την σύνταξη στο Δημόσιο, ούτε να ενημερώσει - ως όφειλε - τον αρμόδιο συνάδελφό του στην λαοπρόβλητη κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά να την παραχωρήσει( καθ ότι χουβαρντάς), όπου εκείνος ήθελε, λες & ήταν δικά του χρήματα!!!
Που είσαι Αντρέ Μπρετόν, Λουί Αραγκόν και λοιποί να θαυμάσετε τους απογόνους σας Υπερρεαλιστές!!!
Αλί αλί & τρις αλί μας κυβερνάει η Ηθική Αριστερά, Σαλαντόρ Νταλί!!!
----------------------------------------------------------------------------------
Αριστερή Διαγωγή:Κοσμιωτάτη!!!
Αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση της καταβολής του «επιδόματος Τσίπρα» στον Μάκη Μπαλαούρα.  
Όπως αποκαλύφθηκε από το Star το βράδυ της Τετάρτης, ο  βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, συνταξιούχος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας  πήρε το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους.  
Οι πληροφορίες θέλουν η καταβολή της σύνταξης του κ. Μπαλαούρα να έχει ανασταλεί απο τη στιγμή που είναι μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας και λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση. 
Ωστόσο φαίνεται πως λάμβανε ένα μικρό επίδομα του οποίου η καταβολή δεν μπορούσε να ανασταλεί. 
Αυτό είχε ως επακόλουθο, ο κυβερνητικός βουλευτής να λάβει αυτό το "επικουρικό" ποσό κι ας εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.
Οπως είπε ο ίδιος διέθεσε τα 300 ευρώ του επιδόματος στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της τράπεζας.
«Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. 
Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είπε ο βουλευτής. 
Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με "κάρφωσαν" από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά». 
Ζήτησε επίσης «να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα το οποίο να βλέπει αν ο Μπαλαούρας μπορεί να παίρνει 500 ευρώ σύνταξη αλλά έχει και άλλα εισοδήματα ως βουλευτής». 
Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράττει τη 13η σύνταξη δημόσια είπε ότι «δεν ήταν ζήτημα να κάνω τις κινήσεις δημοσίως, δεν το σκέφτηκα ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο».
Προηγουμένως είχε δηλώσει στον real fm: 
Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. 
Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου".
Όπως ήταν επόμενο, η συγκεκριμένη περίπτωση συζητιέται στο Κοινοβούλιο, καθώς θεωρείται, από κύκλους της αντιπολίτευσης, ότι δικαιώνονται όλοι όσοι υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε βιαστικά και με σχεδιασμό τέτοιο που τα χρήματα θα δίνονταν ακόμα και σε πολίτες-συνταξιούχους με άλλα εισοδήματα.
Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό, χιλιάδες άλλοι πολίτες να πήραν το έκτακτο βοήθημα, ενώ είχαν και άλλα υψηλά εισοδήματα πέραν της σύνταξης και αυτοί να τα κράτησαν.
Πάντως συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζουν πως αυτό δεν έγινε αυτοβούλως αλλά ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να το κάνει μετά τ ηδική τους παρέμβαση.
Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σημείωσε ότι ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση της επιστροφής των 300 ευρώ προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων και στον Σύλλογο Εργαζομένων Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από την αποκάλυψη του γεγονότος, που έγινε με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων, στις 9 Ιανουαρίου 2017.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «πληροφορηθήκαμε ότι ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώζει», καρπούται το δωράκι των 300€ ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ».
ΠΗΓΗ:http://www.thetoc.gr/politiki/article/antidraseis-gia-to-epidoma-ston-mpalaoura-ti-apanta-o-bouleutis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου