Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής:«Γνωρίζοντας την οικονομία - Διαλύοντας τους μύθους»,

Ένα νέο κύκλο επιμορφωτικών εκδηλώσεων  με τίτλο «Διάλογοι πολιτών» ,που έχει σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα άμεσης πολιτικής, εγκαινιάζει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29/3, στις 12:30 με θέμα: 
«Γνωρίζοντας την οικονομία- Διαλύοντας τους μύθους», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Όπως τονίζεται από το Ινστιτούτο, «σκοπός των επιμορφωτικών αυτών εκδηλώσεων είναι να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ιδιότητα του πολίτη στη σύγχρονη εποχή και να αναδειχθούν τόσο η σημασία των δικαιωμάτων του όσο και των υποχρεώσεων του απέναντι στο σύνολο.

Η ιδιότητα του πολίτη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς ο καθένας από εμάς κρίνεται ατομικά για τις πράξεις και την στάση του απέναντι στο σύνολο σε μια εποχή όπου ο λαϊκισμός στην δημόσια σφαίρα γιγαντώνεται και η ανάγκη για υπευθυνότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι το πρώτιστο ζητούμενο».
Τίτλος της πρώτης εκδήλωσης θα είναι «Γνωρίζοντας την Οικονομία- Διαλύοντας τους Μύθους». 
Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί η σημασία επαρκούς γνώσης των πολιτών για βασικές οικονομικές έννοιες και η ανάγκη η χρηματοοικονομική παιδεία να ενταχθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. 
Παράλληλα θα εξεταστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός και ο λαϊκισμός που ενυπάρχει στον δημόσιο διάλογο γύρω από οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους και θεωρίες που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ρόδη Κράτσα 
και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης.
«Οικονομικός Αναλφαβητισμός, Πολιτική Άγνοια και Εθνολαϊκισμός.»
Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιδρυτής Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού 
«Αναγκαιότητα της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης των Πολιτών, Παγκόσμια Πρόκληση, Μέθοδοι αντιμετώπισης»
Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, «Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επενδυτικές αποφάσεις: H σημασία του Εξωτερικού Περιβάλλοντος»
Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος από το Πρώτο Θέμα.
Αφού ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις, θα ανοίξει ο διάλογος με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου