Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποκαλυπτηρια πορτρέτου του Ανδρέα Συγγρού στην ετήσια Γ.Σ των «Φίλων του Δάσους Συγγρού»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στον Πύργο Συγγρού, η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».
Η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2016 που εκφράζονται μέσα από τέσσερις πυλώνες: 
α)Την Προστασία, 
β)την Ενημέρωση, 
γ)την Εκπαίδευση και 
δ)την Ανάδειξη 
«Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εκπληρώνουν  μέσω των προαναφερομένων τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.
Αναφέρθηκε επίσης & στο νέο έργο του συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού»:
Την «Αναγέννηση», των δύο λιμνών του κτήματος. 
Έχουν ήδη καθαριστεί όπως είπε, εσωτερικά και εξωτερικά ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξη τους με φυτά που θα φυτευτούν περιμετρικά της όχθης.
Για το έργο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, η  κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου τόνισε ότι αυτό συνεχίζεται, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε & σε ένα νέο όραμα που παίρνει σάρκα και οστά, που  δεν είναι άλλο, από την συγγραφή της βιογραφίας της Ιφιγένειας Συγγρού, ένα έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού».
Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την δράση και το έργο του,  τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για την διατήρηση του Δασοκτήματος.
Ο Διευθυντής του Ι.Γ.Ε. κ. Γεώργιος Μπαλωτής, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την καλή συνεργασία που έχει με το ΙΓΕ, σημειώνοντας πως οι εργασίες για την Γεωργική Βιβλιοθήκη θα συνεχιστούν κι ότι ελπίζει πως μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση θα έχουν ολοκληρωθεί.
Μόλις ολοκληρώθηκε ο απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου για το έτος 2016, ακολούθησε η τελκετή των αποκαλυπτηρίων του πορτρέτου του Ανδρέα Συγγρού( έργο της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Dora Konstanto). 
Ετσι μαζί με το πορτρέτο της Ιφιγένειας Συγγρού, προστέθηκε & αυτό του Ανδρέα Συγγρού και με αυτό τον τρόπο άλλο ένα έργο του Συλλόγου ήρθε εις πέρας.

ΠΗΓΗ:www.facebook.com/%CE%9F%CE%B9-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%8D-295870453807445/?ref=page_internal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου