Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Πίθηκος» του Φρανς Κάφκα, από αύριο στις 7:00 μ.μ. στο «Θέατρο των Φτωχών»!!!

Το «Θέατρο Κνωσός» με το νέο έτος ξαφνιάζει ευχάριστα τους φίλους του πολιτισμού. 
Θέτει σε άμεση εφαρμογή, ένα πρωτότυπο, ρηξικέλευθο και ανατρεπτικό εγχείρημα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πολιτισμικά δρώμενα της χώρας μας. 
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρεμούνδος ιδρύει το «Θέατρο των Φτωχών» αποκλειστικά και μόνο για την παράσταση «Ο Πίθηκος» του Φρανς Κάφκα, με τη συνεργασία του ηθοποιού Λάμπρου Τσάγκα και συνεργατών του  «Θεάτρου Κνωσός». 
Το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφράσει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει ο Γιώργος Ρεμούνδος με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Τσάγκα.
Το «Θέατρο των Φτωχών» σκοπεύει ως θεατρική καινοτομία να απαλλάξει το θεατρόφιλο κοινό από το οικονομικό βάρος του εισιτηρίου, καθώς για την συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί τροχοπέδη, όσον αφορά την απόλαυση μιας θεατρικής  παράστασης. 
Η πολυετής οικονομική κρίση που οδήγησε στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, μείωσε σε μεγάλο βαθμό και τις ψυχαγωγικές εξόδους εκείνων που επιδιώκουν τη διέξοδο στα προβλήματά τους μέσω της τέχνης και γενικότερα του πολιτισμού.
Στο Θέατρο Κνωσός για την παράσταση «Ο Πίθηκος»  θα έχουν ελεύθερη είσοδο οι πάντες, Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες. Ο καθένας θα προσέρχεται στο ταμείο του Θεάτρου και θα ζητά απλώς τη θέση του δίχως περαιτέρω επεξηγήσεις. 
Το «Θέατρο Κνωσός» απέστειλε στο ταπεινό «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» την παρακάτω επιστολή στους Συλλόγους & τα Σωματεία της πόλης μας, την οποία & δημοσιεύουμε με μεγάλη μας χαρά:
-------------------------------------------------------------------------------------
                                                     Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,
Νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση όταν απευθυνόμαστε στους συλλόγους - σωματεία της χώρας μας, λόγω του ότι η συλλογικότητα, η κοινωνικότητα και η συνανθρωπία, που αποπνέουν οι άνθρωποι που τα διοικούν και τα μέλη που τα στελεχώνουν, μας δημιουργούν μια οικεία σχέση επικοινωνίας και συν-δημιουργίας.
Γι’  αυτό θεωρούμε χρέος μας και ανάγκη εσώτερη, να σας ενημερώσουμε για το καινοτόμο εγχείρημά μας.
Ο «Πίθηκος» του Φρανς Κάφκα σε σκηνοθεσία διασκευή και θεατρική απόδοση του Γιώργου Ρεμούνδου, ενός ξεχωριστού δημιουργού με ιστορία στη Λυρική Σκηνή και παρουσία στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και αλλού, αποτελεί εγγύηση για την ποιοτική ψυχαγωγία των μελών όλων των συλλόγων - σωματείων της χώρας μας.
Επιπρόσθετη εγγύηση αποτελεί η πρωταγωνιστική παρουσία στη σκηνή του θεατράνθρωπου Λάμπρου Τσάγκα, ο οποίος μέσα από μια ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ  παρουσία, όπως απαιτεί ο ρόλος του «Πιθήκου», μας παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να απολαύσουμε όλοι μαζί την εξαιρετική επιθεωρησιακή παράσταση που δίνεται στο ιστορικό Θέατρο «Κνωσός».
Η είσοδος γι’ αυτή την παράσταση, είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, γιατί η δημιουργία του «Θεάτρου των Φτωχών» δεν αφορά μόνο τους μη έχοντες αλλά και τους έχοντες!
Επειδή όμως η δική σας συλλογικότητα, μπορεί να ενισχύσει επί πλέον αυτό το μοναδικό για την Ελλάδα  εγχείρημα, ώστε  να μπορέσουμε και στο μέλλον να έχουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας,  θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και ευχάριστο το γεγονός για μας, αν η μαζική σας παρουσία [και αυτό πάντα προαιρετικά] συνοδευόταν και από ένα εισιτήριο της οποιαδήποτε τιμής, με την μορφή της στήριξης, όπως επί παραδείγματι: 
των 2  ή των 5 , ποσό ιδιαίτερα «ταπεινό».
Βέβαια αυτό θα πραγματωθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμείτε εκουσίως να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, διαφορετικά η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, δίχως ταυτότητες και επεξηγήσεις, όπως θα ισχύει για όλο τον ελληνικό λαό.
Θέλουμε να σας έχουμε κοντά μας, γιατί αποτελείτε ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας και συμβάλλετε με την λειτουργία των  συλλόγων - σωματείων σας, στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
=======================================================
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση, θεατρική προσαρμογή: Γιώργος Ρεμούνδος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος
Βοηθός  σκηνοθέτη: Δανάη Καλαχώρα
Φωτογραφίες: Κλεονίκη  Καλλέργη
Ερμηνεία: Λάμπρος Τσάγκας 
Καλλιτεχνικός σύμβουλος Θεάτρου “Κνωσός”: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος                                                                                                                           
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 7:00 μ.μ. Παρασκευή - Σάββατο 9:00 μ.μ.
Έναρξη παραστάσεων: Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 7:00 μ.μ.
Τηλέφωνο: 6939  65 98 70
=======================================================
                                                                     Με εκτίμηση
                                                               κι ευχές για καλή χρονιά
                                                                  ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ
                                                                       & συνεργάτες
                                          www.theatroknossos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου