Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Σε θερμό κλίμα, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με  τον Πρόεδρο της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναγκαιότητα επανίδρυσης των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας, θεσμός ο οποίος ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα το 2006.
«Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, ηλικίας 15-28 ετών, να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Αρμόδιος Δρίκος τόνισε ότι το ΕΣΥΝ αποτελεί θεσμικά, τον οργανισμό ομπρέλα για τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας και κατέθεσε τις προτάσεις του συμβούλιου για την επανίδρυση των ΤΟΣΥΝ.

1. Η άμεση προσαρμογή των ΤΟΣΥΝ στη Καλλικρατική τους πλέον μορφή.
2. Η άμεση διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων με διαφάνεια.
3. Η αναγκαία ανεξαρτητοποίησή τους με ουσιαστικό ρόλο στο Δημοτικό και τοπικό συμβούλιο του κάθε Δήμου/Κοινότητας.
4. Η δημιουργία ειδικού κωδικού/ΑΦΜ ώστε να δίδεται η δυνατότητα στα συμβούλια να μετέχουν αυτόνομα σε Εθνικές η Ευρωπαϊκές συνέργειες.
Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «Σε μια εποχή που η συμμετοχή των νέων στα κοινά αποτελεί αναγκαιότητα, τέτοιοι θεσμοί πρέπει να ενδυναμώνονται και να ενισχύονται με κάθε δυνατό τρόπο και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή των νέων στα κοινά αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα του.
Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για την κοινή προσπάθεια με το Ε.ΣΥ.Ν. ώστε ο θεσμός των ΤΟ.ΣΥ.Ν. να αποτελέσει το βήμα κάθε νέου για τη συμμετοχή του στα κοινά της χώρας.
Οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας τους και έθεσαν τις βασικές κατευθύνσεις για τις μελλοντικές τους συνέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου