Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Χωράει η Ελλάδα στην Ευρώπη του 2017;

Για να είμαστε ειλικρινείς:
ούτε όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την καγκελάριο Μέρκελ (όχι στο κτίριο της καγκελαρίας όπως είχε αρχικά διακινηθεί αλλά σ' εκείνο της έδρας των Χριστιανοδημοκρατών:
όντως οι Γερμανοί είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και στο πρωτόκολλο και στις πολιτικές συμπαραδηλώσεις τους), ούτε όσα θα διαμειφθούν σήμερα μεταξύ του ίδιου Κυριάκου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα γίνουν γνωστά για αρκετόν καιρό.
Πέραν, φυσικά, από τις επίσημες δηλώσεις/τοποθετήσεις που πάντα είναι διακοσμητικού χαρακτήρα:
εκεί κατατάσσεται, μ' όλη τη συμπάθεια, η ανάλυση Μητσοτάκη για το εναλλακτικό μείγμα πολιτικής (της ΝΔ) προς Μέρκελ ή η εμμονή στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη ή, πάλιν, η διεκτραγώδηση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα· παρομοίως, η μητρική αποδοχή από πλευράς Άνγκελας Μέρκελ, που επεκτάθηκε και στο να ακούσει το πάγιο αίτημα για εκλογές στην Ελλάδα.
Πέρα και από τα όσα φαντασιακά θα έχουμε, τώρα, στην Ελλάδα σχετικά με τη σιωπηρή συγκατάνευση του Βερολίνου σε "αλλαγή βάρδιας" στην Ελλάδα του 3ου αστοχούντος Μνημονίου:

τέτοια, άλλωστε, χρειάζονται και στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στον μαγικό κήπο των ελληνικών μίντια...

Ο πυρήνας, όμως, των συναντήσεων του Βερολίνου θαμείνει αδιαμφισβήτητος:πρόκειται για το ερώτημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια όλες τις ευρωπαϊκές ηγεσίες - και πάντως το Βερολίνο - σχετικά με την "ελληνική υπόθεση".
Δηλαδή για το αν χωράει, αληθινά, η Ελλάδα (η πραγματική, όχι η φαντασιακή) στην Ευρώπη του 2017.
 Εκείνη που ετοιμάζεται να γιορτάσει στη Ρώμη τα 60χρονά της, μεν · αλλά και να αποδεχθεί ότι
"ο βασιλιάς είναι γυμνός", δε - δηλαδή ότι δεν γίνεται πλέον να παριστάνουν όλοι, ευρωπαϊστές και ευρωδιστακτικοί, ευρωλάτρες και αντιευρωπαίοι, πως υπάρχει δυνατότητα άλλη από την Ευρώπη των δύο (ή και περισσότερων) ταχυτήτων.
 Αυτό το ερώτημα ετέθη στον διεκδικούντα την εξουσία στην Ελλάδα του 2017+ Κυριάκο (μόνος ή με προσθήκες ή με συμμαχίες) και σημαίνει δυο πράγματα (ασφαλώς όχι το αν πιστεύει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή με την φερώνυμη passarelle στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου)!
(α) Θα εφαρμόσει, αν & όταν η κάλπη των Ελλήνων τον τιμήσει με την εξουσία, όλα όσα θα έχει συμφωνήσει η διαδοχή των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπό επικυριαρχία των τροϊκανών από την 1η μέρα του Μνημονίου -1 μέχρι και την τελευταία του Μνημονίου -3; Και
(β) τι είναι διατεθειμένος - ο ίδιος και όσοι συστρατευθούν μ' αυτόν– να κάνει για να βρεθεί η πραγματική Ελλάδα στον κύκλο 1 ή στον κύκλο 2 ή στον κύκλο 3 της υπό διαμόρφωση Ευρώπης;
                                                                   www.economia.gr

                                                           Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου