Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό το σαββατοκύριακο το 2ήμερο δωρεάν εργαστήριο, από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

«Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους»
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης διοργανώνει 2ήμερο δωρεάν εργαστήριο με τίτλο: «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους».
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 από 10.30 έως 13.00 (με ενδιάμεσο διάλειμμα) στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου).
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου.

Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους,  αλλά κυρίως θα λάβουν μέρος σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να αναδείξουν τα μηνύματα των ταινιών και να βοηθήσουν στην επικοινωνία και την έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. 
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ζωγραφική, πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια φαντασίας, διήγηση ιστορίας, θεατρικό παιχνίδι, χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, παντομίμες, συζήτηση κ.ά.
Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή, οι οποίες καλύπτουν τις εξής θεματικές ενότητες ανά ημέρα: 1) η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η δύναμη της συγχώρεσης, οι κίνδυνοι του διαδικτύου, προκατάληψη και ρατσισμός, οι συνέπειες των πράξεων μας – 2) σχέσεις γονέων και παιδιών, αυτογνωσία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η δύναμη της συγχώρεσης, η προκατάληψη και ο ρατσισμός.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 – 35 / ημέρα
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή: 6977779551 (κα Μήτση) - kinlespef@gmail.com

Λίγα λόγια για τον εισηγητή Αθανάσιο Τσάπελη:
Γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει αγγλικά σε ενήλικες και μαθητές από το 2000 και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία του νησιού της Κω.

Από το 2008 έως σήμερα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Κω και υποστηρίζει τις δράσεις της.
Εκτός από την διδασκαλία αγγλικών, δραστηριοποιείται στον τομέα της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ενηλίκων διοργανώνοντας ομιλίες και εργαστήρια με δύο κυρίως θέματα: (α) την ανάλυση περιεχομένου των διαφημιστικών μηνυμάτων στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και (β) την μορφωτική αξιοποίηση των ταινιών μικρού μήκους μέσα και έξω από την σχολική τάξη.

Το 2015, σε συνεργασία με τον δάσκαλο Παναγιώτη Καπίρη, ίδρυσε την εκπαιδευτική πλατφόρμα edu|shorts, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια συλλογή ταινιών μικρού μήκους με προτεινόμενες μορφωτικές δραστηριότητες, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αυτογνωσίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου