Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

«Eργο» της Διοίκησης Πατούλη η δομή Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α ...

Άλλοι είναι αυτοί που για γραφειοκρατικούς & μικροκομματικούς λόγους, βάζουν εμπόδια στη λειτουργία της
Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που από το 2008 εξασφάλισε με τις ενέργειες της, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία δομής Κ.Δ.Α.Π - ΜΕΑ στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η φιλοξενία όλα αυτά τα χρόνια δεκάδων παιδιών με ειδικές ανάγκες, η διασφάλιση της χρηματοδότησης της δομής μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ, αλλά και της μισθοδοσίας του προσωπικού, είναι «έργο» της Διοίκησης Πατούλη
Όλα αυτά τα χρόνια οι οικογένειες των παιδιών, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι ήταν απολύτως ευχαριστημένοι από τη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Μαρούσι.
Η δομή λειτουργούσε απολύτως νόμιμα σε ένα κτίριο που είναι χαρακτηρισμένο ως ολυμπιακό. 
Με απόλυτη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και των αρμόδιων υπηρεσιών της και καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους, η δομή σταμάτησε να λειτουργεί. 
Και σταμάτησε να λειτουργεί όχι γιατί ήταν ακατάλληλο το κτίριο που τη φιλοξενούσε, αλλά γιατί η Περιφέρεια απαίτησε να αλλάξουν οι χρήσεις του συγκεκριμένου κτιρίου που τη φιλοξενούσε.
 Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου εξέδωσαν τα απαραίτητα έγγραφα για την αλλαγή των χρήσεων, όμως η διαδικασία αυτή δεν μπόρεσε να προχωρήσει, αφού το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως «Ολυμπιακό»
Ουσιαστικά χωρίς προφανείς λόγους αλλά εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αφαίρεσαν από τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούσαμε στη δομή, τη δυνατότητα τους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ.
Αναρωτιόμαστε και θα διερευνήσουμε αν έχει η Περιφέρει Αττικής εξαντλήσει την αυστηρότητα του νόμου και σε αντίστοιχες δομές άλλων Δήμων, ή επέλεξαν το Μαρούσι για προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες για να το κάνουν αυτό.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εξέτασε όσες δυνατότητες ή επιλογές είχε στη διάθεσή της προκειμένου να φιλοξενηθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο το ΚΔΠΑ- ΜΕΑ.
Αλλά οι εμμονές και αγκυλώσεις μιας αναχρονιστικής γραφειοκρατίας και μιας κομματικά κατευθυνόμενης πολιτικής ηγεσίας την οποία καταγγέλλουμε.
                                                    ΠΗΓΗ:gpatoulisblog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου