Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αύριο στις 8:00 μ.μ. ...«Ταξίδι στη Μυτιλήνη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Ταξίδι στη Μυτιλήνη», παραγωγής 2010, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Η ταινία καταπιάνεται με το νόστο, το δέσιμο των ανθρώπων με τον τόπο τους και έχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία του σκηνοθέτη της, αφού ο Λάκης Παπαστάθης έζησε στη Μυτιλήνη από τα 11 έως τα 18 του χρόνια.
Ο Κώστας μετά από είκοσι χρόνια παραμονής του στο Παρίσι αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του τη Μυτιλήνη, ένα ελληνικό νησί στο βόρειο Αιγαίο. Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα ενός συμβολαιογράφο του νησιού που τον πληροφορούσε πως κληρονόμησε το οικογενειακό σπίτι. Είχε φύγει από την Μυτιλήνη στα δεκαοχτώ του για σπουδές κινηματογράφου στο Παρίσι και έκτοτε δεν ξαναγύρισε. Ένα βαρύ οικογενειακό ιστορικό τον κρατούσε μακριά. Επιστρέφοντας συναντάει όσους έχουν απομείνει από τους συγγενείς του και ξαναθυμάται αυτούς που έχουν φύγει. Φαντάζεται και τον εαυτό του μικρό στην ηλικία των δέκα χρόνων, την εποχή δηλαδή που συνέβησαν τα δραματικά γεγονότα στην οικογένειά του. Ζώντες και τεθνεώτες τον κάνουν να ξαναγαπήσει τον τόπο του. Η σχέση του με την Ελένη, μια νέα γυναίκα που εργάζεται στο γηροκομείο Μυτιλήνης, του ανοίγει νέους δρόμους για την ζωή του και την τέχνη του.
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης
Ηθοποιοί: Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Μ. Zορμπά, Δημ. Καταλειφός, Λ. Μιχαλοπούλου, Νικ. Παπαγιάννης, Θ. Κατσαδράμης, Χρ. Στεργόγλου, Υβ. Μαλτέζου, Μυρτώ Παράσχη, Άρ. Απαρτιάν, Θ. Γραμμένος, Ν. Καρά, Μπ. Αλατζάς, Δημ. Καραμπέτσης
Έκτατη συμμετοχή: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Σμαράγδα Σμυρναίου
Διάρκεια: 105΄
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Λάκης Παπαστάθης θα συνομιλήσει με το κοινό μετά το πέρας της προβολής.
Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο facebook και το twitter για να ενημερώνεστε εγκαίρως για το πρόγραμμα προβολών και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου