Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση Συλλόγων Αμαρουσίου προς τον Δήμαρχο & το Δ.Σ.

Θέμα: «Στρατηγικη Μελετη Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικoυ Χωρικου Σχεδιου (Ε.Χ.Σ.) για την Περιοχη του Πρωην Ολυμπιακου Χωριου Τυπου - Τμημα Π.Ε. 6 & 17 του Γ.Π.Σ. Δημου Αμαρουσιου Αττικης»
==============================================================
1. Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, η βούληση των κατοίκων της πόλης σχετικά με το ως άνω θέμα, εκφράστηκε ομόθυμα και ομόφωνα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου στις 6 και 25 Οκτωβρίου 2016, υπέρ της απόρριψης της ΣΜΠΕ στο σύνολό της. 
Και αυτό διότι η ύπαρξη και λειτουργία του αυθαίρετου MALL έχει υποβαθμίσει τις ζωές μας με τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, ενώ σε οικονομικό επίπεδο μειώθηκε η αξία των περιουσιών μας και καταστράφηκε η τοπική αγορά.
Για το λόγο αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα Παρέμβασή μας και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να σεβαστεί και να υιοθετήσει την εκπεφρασμένη βούλησή μας.

2. ΖΗΤΟΥΜΕ να παραπεμφθεί το όλο θέμα στο τριμελές συμβούλιο που προβλέπεται από το άρθρο 2 του  Ν. 3068/2002 περί «Συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις, προαγωγή των δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας και άλλες διατάξεις» αναφορικά με τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου κα Καβάγια κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της 25ης Οκτωβρίου 2016.
3. ΖΗΤΟΥΜΕ την επίσπευση της ολοκλήρωσης της τροποποίησης του ΓΠΣ Αμαρουσίου για την αποφυγή παρόμοιων ΕΧΣ.

                                     
                                                              Μαρούσι, 28/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου