Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Συνάντηση Π.Ε.Δ.Α. & Γαλλικής Εθνικής Ένωσης των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS) στο Παρίσι


Στην επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας ανάμεσα στην Π.Ε.Δ.Α. και την Γαλλική Εθνική Ένωση των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS), με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων των Δήμων της Αττικής, προχώρησαν αντιπροσωπείες των δύο φορέων στο Παρίσι.
Το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η σύνταξη των σχετικών κειμένων και η προέγκριση τους από τους δύο φορείς, ενώ η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη γαλλική πρωτεύουσα συνδυάστηκε και με σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές της νομαρχίας Val-d’Oise και των δήμων Cergy και Domont.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας & Ένταξης της ΠΕΔΑ & Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, καθώς και στελέχη της ΠΕΔΑ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων Χαλανδρίου & Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Μεταξύ άλλων η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε:
Σε σύσκεψη στη νομαρχία Val-d’Oise με την συμμετοχή του Νομάρχη Arnaud Bazin, επισκέφθηκε τις ιατρικές/παιδαγωγικές δομές, το βρεφονηπιακό κέντρο προστασίας του παιδιού και της μητρότητας και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Domont, καθώς και τον Πόλο Απασχόλησης του δήμου Cergy, όπου υπήρξε σχετική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των κοινωνικών δομών.
Η επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, έγινε ανάμεσα στην Πρόεδρο του UNCCAS Martinaux Joëlle και τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ηρακλή Γκότση, παρουσία του Αθανάσιου Γκούμα, διευθυντή του Regioeuropa και του Ιάσωνα Κασσελάκη, Έλληνα προξένου στο Παρίσι. 
Η διάρκεια του Πρωτόκολλου Συνεργασίας είναι 4 χρόνια.
Στο επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία της UNCCAS θα επισκεφθεί την Ελλάδα και κοινωνικές δομές δήμων της Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου