Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στήριξη από τον Γ. Πατούλη ζήτησαν πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Εκπροσώπους της επιτροπής απολυμένων συμβασιούχων των ΚΕΠ, που λειτουργούν στους Δήμους, δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Οι πρώην εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τη στήριξη του στην προσπάθεια τους για εργασιακή αποκατάσταση.
Ειδικότερα ζητούν νέα προκήρυξη θέσεων με βασικό προσόν την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την κλίμακα του απαραίτητου προσόντος προϋπηρεσίας.
Ο κ. Πατούλης συμφώνησε πως το θέμα πρέπει να λυθεί είτε μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είτε μέσω νέας προκήρυξης με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και ακολούθως να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Πάγια θέση της ΚΕΔΕ είναι η έμπρακτη στήριξη όλων των εργαζόμενων που προσφέρουν κοινωφελές έργο, μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ για χρόνια ολόκληρα, με την αφοσίωση και την καθημερινή ακούραστη εργασία τους, αγκάλισαν τον θεσμό και τον αναβάθμισαν καθιστώντας τον ένα πολύτιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο εξυπηρέτησης για τον πολίτη.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή τα περισσότερα ΚΕΠ παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης, γεγονός που αποδυναμώνει το θεσμό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά ούτε και την ανάγκη ισχυροποίησης του θεσμού των ΚΕΠ προς όφελος των πολιτών».
                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                     Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                            E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου