Τρίτη 26 Απριλίου 2016

16 προβολές ταινιών χωρίς εισιτήριο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου ο κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο «φθινόπωρο 2015 - άνοιξη 2016» με την πολυβραβευμένη γερμανική ταινία «Οι τελευταίες ημέρες της Σόφι Σολ» (Sophie Scholl - Die letzten Tage) του Marc Rothemund, παραγωγής 2005.

Η Λέσχη αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατάφερε να διατηρήσει την χωρίς εισιτήριο πρόσβαση στις προβολές της.
16 φορές οι σινεφίλ της περιοχής αντάμωσαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης για να παρακολουθήσουν σχετικά πρόσφατες αλλά και πιο παλιές κινηματογραφικές παραγωγές, 1 ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους,  2 ελληνικά ντοκιμαντέρ και 13 ταινίες μεγάλου μήκους.
4 έλληνες δημιουργοί, οι σκηνοθέτες, Ανιές Σκλάβου, Στέλιος Τατάκης, Μαρία Ντούζα και Σταύρος Ψυλλάκης έδωσαν το παρόν στις αντίστοιχες προβολές ταινιών τους δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο, φωτίζοντας πτυχές του έργου τους και συνομιλώντας με το κοινό. 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τους ευχαριστεί θερμά για την παρουσία, την προσφορά, τις εικόνες και τα λόγια τους.
Ευχαριστεί επίσης, το Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΠΕ.Α.Π., το Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης - Πεύκης, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Ινστιτούτο Θερβάντες για την ουσιαστική υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία.
Ουσιαστική υπήρξε η συμβολή εντύπων και ηλεκτρονικών μέσω ενημέρωσης στην επικοινωνία των προβολών, όπως και τοπικών επιχειρήσεων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης στη 2η περιοδική έκδοση της Λέσχης «…κ.λ.π.», που ενημερώνει και στηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα προβολών.
Θα ήταν, τέλος, παράλειψη να μην αναφερθεί ο σημαντικότατος ρόλος όλων όσων παρακολούθησαν τις προβολές αυτές, που με τα σχόλιά τους, τις παρατηρήσεις τους και την εθελοντική οικονομική τους συμβολή συνέβαλαν δημιουργικά στη συνέχισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου