Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ναι ναι ναι, αφού σου λέω ΝΑΙ, τον Αλέξη στηρίζουνε τα ΜΜΕ!!!

Mπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνουν ότι οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ αποφάσισαν να απεργήσουν για τα συμφέροντα τους, ωστόσο το timing και η παράταση δείχνει ότι η φερόμενη απεργίας είναι και στημένη και αλά καρτ!
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή διπλό μνημόνιο με συνολικό κόστος σε μέτρα ύψους εννέα δισ.ευρώ και οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη!!!
Αλλά η απεργία, που δείχνει να ευνοεί το Μαξίμου, ευνοεί και τον Μητσοτάκη. 
Είναι επιλεκτική, τόσο προς τον τρόπο που γίνεται όσο και προς την πληροφόρηση.
Οι μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι περιμένουν να ενημερωθούν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, γιατί κατά τα άλλα, το διαδίκτυο δουλεύει και… μας δουλεύει.
Τα μεν αριστερά σάιτ λένε τα δικά τους, τι χαρά τι χαρά, πάμε επιτέλους για αξιολόγηση και μπορεί, ίσως, μάλλον και κάποια διευκόλυνση του χρέους, ΑΝ ψηφίσουμε και νομοθετήσουμε τα όσα μας χρεώνουν εκ νέου.
Τα δε δεξιά σάιτ, αλλά και τηλεοράσεις και ραδιόφωνο, εκεί που ακούς όλη μέρα τραγούδια, ξαφνικά μπαίνει σφήνα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ενώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά “κατάφεραν” να εκδώσουν κανονικά τα φύλλα του Σαββατοκύριακου.
Άι πες εσύ τώρα, τι σόι απεργία είναι αυτή!
Για τα μάτια απεργία, όπως και για τα μάτια η δημοσιογραφία που είχαμε ως τώρα. 
Κι έκαναν τα μούτρα της κυβέρνησης κρέας. 
Άρα η απεργία δεν είναι κατά της κυβέρνησης, 
αλλά κατά των πολιτών, γιατί, αν συνεχίσουν έτσι, μεγάλη μερίδα του κοινού που βασίζεται 
στην τηλεόραση για να μάθει τι γίνεται, δεν θα πάρει χαμπάρι πότε βρέθηκε να χρωστάει ακόμα μερικά δισ. ή ότι από το δισέγγονο φτάσαμε και στο χρεωμένο τρισέγγονο.
Κατά τα άλλα η ένθεν - κακείθεν προπαγάνδα από τα απεργούντα παπαγαλάκια που μας δουλεύουν καλά κρατεί.
Τα παπαγαλάκια που, ή δεν γνωρίζουν αν μας ψεκάζουν ή ακόμα σπεύδουν να γελοιοποιήσουν το θέμα που συνάδελφοί τους στο εξωτερικό έχουν κάνει και ρεπορτάζ, που ξέχασαν να πουν ότι στην Κύπρο θα συζητηθεί στη Βουλή, που δεν έχουν καν στο λεξιλόγιο τους την Ατζέντα 21, που τους στέλνεις μια άλλη άποψη και σε γράφουν στα παλαιά υποδήματα τους, που μιλάνε για κλιματική αλλαγή ξεπερνώντας το γεγονός ότι το θέμα αυτό βρίσκεται σε παγκόσμιο debate και η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη, που ποτέ δεν έθιξαν έναν ολιγάρχη αφού η πλειονότητα των μίντια ανήκει στην ντόπια ελίτ. Όπου να ‘ναι και στην ξένη.
Είτε απεργούν, είτε όχι, η διαφορά είναι μικρή, εκτός από τη συγκεκριμένη στιγμή που η απλή πληροφόρηση των νέων μνημονίων 9 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να πέσει στις πλάτες μικρών και μεσαίων στρωμάτων, όπως και όλα τα προηγούμενα, κάτι που θα πρέπει να ξέρουν καλά οι ψεκασμένοι για πολλές συνεχείς μέρες πολίτες, που το νευρικό τους σύστημα έχει γίνει κουρκούτι.
                    ΠΗΓΗ:nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου