Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εκαναν «φτερά» & τα αποθεματικά της Βουλής!!!

«Σκούπισαν»  και τα αποθεματικά της Βουλής... καθώς ο Νίκος Βούτσης συναίνεσε στο αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα χρήματα σε ένα ενιαίο λογαριασμό.

Μάλιστα, το ποσό που φέρεται να μεταφέρθηκε φθάνει τα 67.000.000 ευρώ, ενώ πλέον απέμειναν μόνο 10.000.000 ευρώ στα ταμεία της Βουλής.
Από την πλευρά του ο Ν. Βούτσης ισχυρίζεται μέσω διαρροών ότι «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του δημοσίου κι αν είχε γίνει κι αυτό και πέρσι η βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ.  ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων».
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 το Μέγαρο Μαξίμου είχε επίσης ζητήσει τα αποθεματικά, ωστόσο η τότε Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει «όχι» στις… ορέξεις του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του!
Υπό αυτά τα δεδομένα, πλέον το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θυμίζει έντονα το περασμένο καλοκαίρι όταν η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την «περήφανη διαπραγμάτευση», η οποία -επίσης- οδήγησε σε ένα νέο Μνημόνιο, που εν τέλει ψήφισε η Ολομέλεια.
Ο «φόβος» και εκείνη την περίοδο ήταν η πρόκληση κάποιου πιστωτικού γεγονότος, με δεδομένο ότι η συμφωνία με τους εταίρους βρισκόταν στον αέρα. 
Όπως, άλλωστε, σχολιάζουν ορισμένοι όσα συμβαίνουν περικλείονται στη λέξη: Déjà vu
Την αντίθεσή της για την συγκέντρωση των αποθεματικών της Βουλής σε έναν ενιαίο λογαριασμό εξέφρασε η πρώην πρόεδρός της κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
  Στην ΤτΕ τα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ, με οριακή πλειοψηφία
Με τις αρνητικές ψήφους του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκου και του εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιώργου Λεοντόπουλου, με οριακή πλειοψηφία 5 - 4 το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε πριν από λίγο, το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Απριλίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας...
 Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη εκφράσει με ανακοίνωσή του και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου