Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αλματώδης η αύξηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών & συνταξιούχων!

Σε 10.000 ημερησίως τείνει να φθάσει στην Ελλάδα ο αριθμός των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες!
Μόνον τον Μάρτιο οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έφθασαν τις 28.000, ενώ με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται και τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σπιτιών ή προειδοποιήσεις για δήμευση άλλων περιουσιακών στοιχείων !
Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε προς την Εφορία, είτε προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις τράπεζες!
Μάλιστα, όπως λέγεται, το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των κατασχέσεων έφτασε τις 10.000 ημερησίως και αυξάνεται ολοένα και περισσότερο!
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση φέρνει με τις «ευλογίες» των δανειστών μεγαλύτερους φόρους και χαράτσια, ενώ οι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν αυτά, που έχουν ήδη επιβληθεί.
Όπως αναφέρουν, λοιπόν, τα στοιχεία, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ακολουθούν η μία την άλλη, ενώ με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται και τα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σπιτιών ή προειδοποιήσεις για δήμευση άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο αριθμός των κατασχέσεων μόνον τραπεζικών λογαριασμών, που εκτελέστηκαν τον Μάρτιο, έφθασαν στις 28.000, από 22.000, που ήταν τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο. 
Τον Απρίλιο οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί και θα συνεχίσουν να είναι τέτοιοι, από την στιγμή, που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές, που έχουν.
Ανάμεσα στους φορείς, που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις, είναι, εκτός από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι δήμοι, που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.
Και αν σήμερα κατάσχονται περίπου 10.000 λογαριασμοί την ημέρα, η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ περισσότερο, όταν περάσουν και τα μέτρα, που έρχονται στην Βουλή για ψήφιση.
                        ΠΗΓΗ:Elliniki Gnomi - Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου