Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σκληρή φραστική επίθεση της «ΜΕΤΑ-ΟΤΑ», στον Μ.Χρηστάκη

Τον χαρακτηρίζει «ομοτράπεζο του Φούχτελ» και τις ενέργειές του 
κατά των συνδικαλιστών, ως «αυταρχικές απαράδεκτες»!!! 
Επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου & πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων κ. Μιχάλης Χριστάκης, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για εργαζόμενο με πλούσια συνδικαλιστική δράση, ο οποίος - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου - αντέδρασε και αντιστάθηκε στους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποιήσεις, συγκροτήσεις ΚΟΙΝΣΕΠ, απολύσεις και σε ό,τι άλλο επιχείρησε η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει και ήταν ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει κανείς διότι:
Ξεχνά φαίνεται ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου ότι ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που με βάση ειδικές διατάξεις αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Ξεχνά ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ήταν αυτό που πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις αρχές του 2011, για να υπαχθεί ρύθμιση στο νομοσχέδιο «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» για την «Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α ́ βαθμού» (Ν. 3979/11, άρθρο 50 - ΦΕΚ 138Α/16-06-2011), όπου αναφέρεται αυτολεξεί:
«Η προϋπηρεσία του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρεται στους ΟΤΑ α ́ βαθμού από ΝΠΙΔ αυτών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αναγνωρίζεται για τη βαθμολογική του εξέλιξη και την κατάταξή του σε βαθμούς, με τη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 3801/2009 (Α ́ 163)».
Ξεχνά ο γενικός γραμματέας κ. Χρηστάκης το έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου με αριθμ. Πρωτ. 12545 προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.
Ξεχνά ο γενικός γραμματέας κ. Χρηστάκης σε πόσους εργαζόμενους μέχρι σήμερα είχε αλλάξει την ειδικότητα τους και κάνει διάκριση, βλαπτική μεταβολή και κατάχρηση εξουσίας στον πρ. πρόεδρο του Σωματείου N. Καλλιμάνη.
Ξεχνά ο γενικός γραμματέας κ. Χρηστάκης την επετηρίδα που μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε γνωστή στο προσωπικό και εκεί σύμφωνα με το Νόμο αναγνωρίζεται το σύνολο της προϋπηρεσίας του προσωπικού για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Ή έχει κάνει κάποιο λάθος ο γενικός γραμματέας ή εσκεμμένα τιμωρεί τον πρ. Πρόεδρο του Σωματείου και στο πρόσωπό του όλους τους εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση και για το λόγο αυτό δεν αποδέχεται την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
Έρχεται λίγα χρόνια μετά (το Μάρτιο του 2015 ), ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Χρηστάκης με έγγραφη απάντηση του στον εργαζόμενο να του κάνει γνωστό ότι δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των 18 χρόνων (από το 1997).
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξετάσουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα.
                                                          ΠΗΓΗ:www.ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου