Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Γιώργος Καραμέρος:«Την Κυριακή σβήνουμε μουντζούρες από την Λ. Κηφισίας»

Μία από τις τρεις  δράσεις στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece» διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου τομέα στον Κόμβο Παραδείσου και το δαχτυλίδι της Αττικής οδού(Παράδεισος Αμαρουσίου 9 π.μ.).
Συγκεκριμένα θα γίνει καθαρισμός από συνθήματα και γκράφιτι των round about στα δύο σημεία  και αισθητική βελτίωση των χώρων αυτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: 
Κάνουμε μια αρχή για την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.
«Πιστεύουμε στην ελεύθερη έκφραση, μας αρέσουν τα καλόγουστα γκράφιτι αλλά θέλουμε μια καθαρή πόλη που όλοι να σέβονται τον δημόσιο χώρο. Θα σβήσουμε όσες μουντζούρες μπορέσουμε»
Οι άλλες δύο δράσεις είναι στο Πεδίον του Άρεως, και στο Αττικό Άλσος  στα εξής σημεία συνάντησης : Πεδίον του Άρεως στο άγαλμα Κωνσταντίνου (10:00π.μ.), Αττικό Άλσος στην κεντρική είσοδος (11 πμ.)
Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας 
«Let's do it World», που αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. 
Σε αυτήν συμμετέχουν 108 διαφορετικές χώρες του κόσμου και περίπου 8.000.000 εθελοντές.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στις κοινές δράσεις που διοργανώνονται στις χώρες τους, με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τη διαχρονική αξία του εθελοντισμού.
====================================================================
                                                                                ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: 
Φαίνεται ότι για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αττικής στην εκστρατεία «Let’s do it Greece», αυτοί που συνέβαλαν τα μέγιστα & έπεισαν τον Γιώργο Καραμέρο, είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού... με τους οποίους ο υποψήφιος στις προ-προηγούμενες εκλογές με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ & προσφάτως εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, αναπτύσσει τελευταία στενότατες σχέσεις.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
1) Ως ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, είναι εκείνοι που συμμετείχαν στις 28 Απριλίου 2012 στην εκστρατεία «Let’s do it Greece»
2)Το ιστολόγιο των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού εκτός από ειδήσεις για το ΔαSOS Συγγρού & το Κτήμα Καρέλλα, φιλοξενεί πλέον & τις δραστηριότητες του Τηλεσχολιαστή -Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου!!!
==================================================================
 Το «Let's do it World» αυτοπαρουσιάζεται:
Το «Let's do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, 
με βασικό του μήνυμα το σλόγκαν "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα", και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις. 
Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.
O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπρόσωπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, 
"πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα".
Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. 
Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let's do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Τον Απρίλιο του 2013 η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της.
Το 2014 η συμμετοχή των πολιτών αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά, παρά την κακοκαιρία την ημέρα της κεντρικής δράσης, δείχνοντας έτσι το πάθος των συμμετεχόντων για τον εθελοντισμό. 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα σχολεία τα οποία με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν μαζικά κατά την εβδομάδα εθελοντισμού πριν τις 6 Απριλίου.
To 2015 Let's do it Greece διανύει την τέταρτη χρονιά του και η Οργανωτική Ομάδα ευελπιστεί να είναι η καλύτερη θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά από ποτέ. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου