Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στο σκοτάδι από χθες η ΔΟΥ Αμαρουσίου που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ!!!

Nάντια Βαλαβάνη: «Το δημόσιο χάνει εκατομμύρια»...
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ΔΕΗ έκοψε από χθές το ρεύμα στην ΔΟΥ Αμαρουσίου που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο και τις μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή ο λογαριασμός σε ολόκληρο το κτίριο που στεγάζεται η εφορία δεν έχει πληρωθεί.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης  στο 17όροφο κτίριο είχε ως αποτέλεσμα, οι εφοριακοί της εν λόγω ΔΟΥ, που μεταξύ άλλων έχουν στη δικαιοδοσία τους και ελεγχόμενους που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, να μην μπορούν να δουλέψουν!!!
Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έκανε γνωστό ότι η διακοπή έγινε καθώς σε όλο το κτίριο υπάρχει ένας μετρητής και ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών δεν πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί εκτιμώντας πως λόγω της εφορίας δεν θα προχωρούσε η ΔΕΗ ποτέ σε διακοπή.
Η ίδια τόνισε πως το Δημόσιο και εν προκειμένω η γγ Εσόδων έχει πληρώσει κανονικά στον διαχειριστή του κτιρίου για το ρεύμα που έχει καταναλώσει η ΔΟΥ, ωστόσο ούτε ο διαχειριστής έχει πληρώσει τη ΔΕΗ. 
Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο διαχειριστής μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο ωστόσο δεν πλήρωσε ποτέ και καμία δόση με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Πλέον η ΔΕΗ περιμένει από το διαχειριστή την καταβολή κάποιου ποσού για να ξεκινήσει νέα ρύθμιση. 
Η κ. Βαλαβάνη γνωστοποίησε ακόμη ότι οι εφοριακοί αναγκάστηκαν σήμερα να "διώξουν" εκπροσώπους εταιρίας, που ήταν έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 2 εκατ.  ώστε να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ αδυνατούν να εκτελέσουν & εντολές των οικονομικών εισαγγελέων!!!
                             
VIDEO - ΒΑΛΑΒΑΝΗ από realmedialive
«Ο διαχειριστής ο οποίος είναι πάρα πολύ γνωστός άνθρωπος μαζεύει τα κοινόχρηστα απ’ όσους πληρώνουν, γιατί πολλοί και μάλιστα που είναι και επώνυμοι δεν πληρώνουν προφανώς θεωρώντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να κοπεί το ρεύμα μια και υπάρχει μέσα στην πολυκατοικία η καρδιά της φορολογικής διοίκησης», είπε χατρακτηριστικά κατά την παρέμβασή της στην πρωινή εκπομπή του Μega, η κ. Βαλαβάνη...
Η υπουργός προανήγγειλε μάλιστα πρωτοβουλίες μέσα στην ημέρα: 
«Να σας πω τι μου είπαν από τη ΔΕΗ και το θεωρώ απολύτως λογικό. Μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει ο διαχειριστής να πάει να δώσει ό,τι χρήματα έχει μαζέψει από το ρεύμα, μαζί και αυτά τα χρήματα που τον έχουν πληρώσει τα δύο εφοριακά κέντρα. Αν μέχρι το μεσημέρι δεν τα έχει πληρώσει θα κινηθούν οι ενέργειες ενάντια στον διαχειριστή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τις εφορίες να μην λειτουργούν».
Στην ίδια εκπομπή μίλησε για το θέμα και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
«Το γνωστό αλαλούμ που γίνεται και το χάος που υπάρχει στο δημόσιο, στον κρατικό μηχανισμό, στη δημόσια διοίκηση κ.λπ. Εχω επιφυλάξεις αν η ΔΕΗ ήξερε ότι στεγάζεται η εφορία που κάνει μία συγκεκριμένη κρατική δουλειά υποτίθεται για το κοινό καλό.
                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου