Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΚΕΔΕ:Νίκη της λογικής και της Αυτοδιοίκησης

                  Εξαιρούνται τα ανταποδοτικά τέλη από τη δέσμευση
                    των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων
Νίκη της Αυτοδιοίκησης και της λογικής αποτελεί η χθεσινή δημόσια δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα εξαιρέσει από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρήματα που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη.
Παραμένουν όμως σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ζητήματα, όπως το πώς θα διασφαλιστεί νομοθετικά ο τρόπος και ο μηχανισμός με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των Δήμων στα χρήματά τους, που θα παραμένουν δεσμευμένα στην Τράπεζα, χωρίς να υπόκεινται οι Δήμοι σε έλεγχο σκοπιμότητας. 
Καθώς και η ανάληψη από το Δημόσιο του κόστους που πιθανόν θα προκύψει για κάποιους Δήμους που θα αναγκαστούν να σπάσουν προθεσμιακές καταθέσεις που διατηρούν σε εμπορικές τράπεζες, για να καταθέσουν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σήμερα το μεσημέρι, που συζητείται στην ολομέλεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πραγματοποιείται συγκέντρωση Δημάρχων έξω από τη Βουλή, ενώ το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής το Δήμαρχο Γ. Πατούλη θα συναντηθεί στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. πάνω στο ζήτημα.
Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτελεί νίκη της λογικής και της αυτοδιοίκησης η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. 
Αποδείχθηκε πως τα προβλήματα επιλύονται καλύτερα με διάλογο, κι όχι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που πλήττουν την ανεξαρτησία του θεσμού μας.
Σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των πολιτικών αρχηγών και αναμένουμε να οριστεί η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. 
Η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια. Μετά την  ενημέρωση που θα λάβουμε θα προχωρήσουμε στη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για να επανακαθορίσουμε τη θέση μας».
                                                        ΠΗΓΗ: ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου