Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στις 6:30 μ.μ, η συγκέντρωση Γονιών, δασκάλων & μαθητών του16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου!

Αιτία; Η επικινδυνότητα 2 αιθουσών του ισογείου & του 1ου ορόφου 
Αύριο η έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
                                     «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» Αρ. Πρωτ: 23/0415
                                                        ΕΠΕΙΓΟΝ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Αγαπητοί γονείς, όπως γνωρίζετε το κτίριο του σχολείου μας έχει σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του με δυσμενείς συνέπειες και στην επιτέλεση του εκπαιδευτικού - παιδαγωγικού έργου, τα οποία αν και έχουν εντοπισθεί εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, τίποτα δεν έχει επιλυθεί αλλά λιμνάζει στην χρονοτριβή, στην επιπολαιότητα και τον εμπαιγμό μας από την πλευρά των αρμοδίων φορέων και κυρίως του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα:
1. Με την υπ’ αριθμ. 3/2014 Έκθεση Επικινδύνου του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αμαρουσίου οι 2 πρόσθετες αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και γι’ αυτό τον λόγο δεν λειτουργούν. 
Όμως δεν έχει ληφθεί κανένα νόμιμο και κατάλληλο μέτρο ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε καθημερινό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, τα οποία κινούνται συνεχώς κάτω από αυτές!!!
2. Αυτές οι ως άνω αίθουσες είναι αυθαίρετες, γεγονός που αν και κωλύει την έκδοση οικοδομικής αδείας επισκευής, ο Δήμος δεν έχει προβεί άμεσα στην τακτοποίηση - νομιμοποίησής τους, όπως όφειλε. Επίσης η στέγη του υπολοίπου κτιρίου όταν βρέχει, στάζει νερά μέσα στις αίθουσες κατά την ώρα της διδασκαλίας.
3. Ο Δήμος αν και είχε υποσχεθεί, αρνείται με διάφορα προσχήματα, να αναλάβει το κόστος επισκευής των αιθουσών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ), ισχυριζόμενος ότι ο ΟΣΚ είναι ιδιοκτήτης. 
Όμως με νόμο, μετά το 1992 ο Δήμος (όπως όλοι οι Δήμοι) όφειλε να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να έλθει το κτίριο του σχολείου μας στην κυριότητά του. 
Αλλά μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει πράξει τίποτα για το θέμα αυτό. 
Αποτέλεσμα, σήμερα να εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο του Αμαρουσίου, το σχολείο και το οικόπεδό του ως ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ΚΑΕΚ 050141040009/0/0) - ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΣΚ – γεγονός το οποίο επίσης κωλύει την επισκευή του σχολείου μας.
4.  Το σχολείο αν και είναι 12θέσιο, δηλ. έπρεπε να διαθέτει κατ’ ελάχιστον 16 αίθουσες, δηλ.:
12 αίθουσες διδασκαλίας + 1 αίθουσα πληροφορικής + 1 αίθουσα φυσικής και χημείας + 1 αίθουσα εντάξεως + 1 αίθουσα εκδηλώσεων, λειτουργεί σήμερα ως 11θέσιο, με μόλις 8 αίθουσες, δημιουργώντας ανορθόδοξα και άλλες 3 αίθουσες επιπλέον, διαχωρίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων σε 3 χώρους εκ των οποίων ο ένας λειτουργεί και ως τραπεζαρία!!! 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, 1 ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, 1 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ-ΧΗΜΕΙΑΣ (τριτοκοσμικές συνθήκες για τον Δήμο Αμαρουσίου).
Αποτέλεσμα αυτού είναι Το επόμενο σχολικό έτος, να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλυτερο πρόβλημα κατά την εγγραφή μαθητών στην Ά τάξη, το οποίο θα » επιλυθεί» εκδιώκοντας μαθητές από τον χώρο του 10ου Νηπιαγωγείου.
Επί αυτού η μόνη μακροχρόνια εφικτή λύση είναι η ανέγερση αιθουσών πάνω από το 10ο Νηπιαγωγείο και εν συνεχεία η απαλλοτρίωση και ανέγερση μόνιμου νηπιαγωγείου στον χώρο του πάρκινγκ, ο οποίος έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως χώρος ανεγέρσεως σχολικού κτιρίου, ώστε έτσι να απελευθερωθούν και να παραδοθούν μόνιμα στο Δημοτικό Σχολείο οι αίθουσες του σημερινού 10ου Νηπιαγωγείου.
Επειδή έτσι έχουν, δυστυχώς, τα πράγματα με πρωτεύοντα λόγο την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μας και
Επειδή στις 21/4/2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, όπου θα ζητηθεί το θέμα και έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε τον λόγο και να παρέμβουμε ως γονείς
                                                    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
 στις 21/4/2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ, να συγκεντρωθούμε όλοι οι γονείς με τα παιδιά μας (παππούδες και γιαγιάδες) στο χώρο του Σχολείου μας και μαζί με τον Διευθυντή και τους δασκάλους να πάμε όλοι μαζί στο Δημαρχείο ώστε να τους καταστήσουμε σαφές ότι
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απαιτούμε για τα παιδιά μας το πρόβλημα να είχε ήδη λυθεί από ΕΧΘΕΣ!!! 
       ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ στην ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση 
που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου στις 22/4/2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στον χώρο του Σχολείου με μοναδικό θέμα: 
«Την λήψη αποφάσεων δράσεως & ενεργειών του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου περί επιλύσεως των χρονιζόντων κτιριακών προβλημάτων του κτιρίου».
Σε περίπτωση μη απαρτίας (το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί), η ΓΣ θα επαναληφθεί την Τετάρτη 29 Απριλίουτην  ίδια ώρα, στον ίδιο ως άνω χώρο.
                                                           ΠΗΓΗ:16dimamargoneis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου