Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινάει αύριο

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 (για τους πιο ψαγμένους, στην 126η επέτειο από την ημερομηνία γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ), η ιστορική δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Μια δίκη-μαμούθ, πρωτοφανής όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά χρονικά, αφού σε αυτήν πρόκειται να εκδικαστούν δεκάδες υποθέσεις με 69 κατηγορουμένους, 130 μάρτυρες κατηγορίας, 100 μάρτυρες υπεράσπισης, πολυάριθμους εκπροσώπους της πολιτικής αγωγής. 
Επίσης πλήθος αντιφασιστών διαδηλωτών εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας θα δώσουν τον τόνο ήδη από την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης, ώστε να μην καταστεί μια στείρα δικονομική διαδικασία αποκομμένη από τις πολιτικές της διαστάσεις.

Η δίκη αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και τη δίκη της Νυρεμβέργης, που στην Ευρώπη θα καθίσει στο σκαμνί η ηγεσία και τα εκτελεστικά όργανα μιας δολοφονικής ναζιστικής οργάνωσης, κατηγορούμενης για σειρά εγκληματικών ενεργειών με κίνητρο ακριβώς την πραγμάτωση της χιτλερικής της ιδεολογίας.
Αν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των ρατσιστικών ιδεών και των φασιστικών πρακτικών δεν θα επιτευχθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου αλλά στην καθημερινότητα και στον δρόμο, θεωρούμε πως κάθε πολίτης από όλα τα πολιτικά φάσματα που θεωρεί τον εαυτό του αντιφασίστα, οφείλει να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του για την όσο μεγαλύτερη καταδίκη των Μιχαλολιάκων και της συμμορίας τους. 
Τόσο με τη φυσική του παρουσία στο χώρο των δικαστηρίων, όσο και με τη δημοσιοποίηση, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ναζιστική οργάνωση και τους κρυφούς και φανερούς προστάτες της.
                                                          ΠΗΓΗ:jungle-report.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου