Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Rand Paul:«Η Τουρκία θα πρέπει να διαμελιστεί...»!

Ταραχή και μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην γειτονική μας Τουρκία οι δηλώσεις του γερουσιαστή Rand Paul, υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές, που θα γίνουν το 2016. 
Στις δηλώσεις αυτές ο Rand Paul υποστήριξε, ότι η Τουρκία θα πρέπει να διαμελιστεί και να παραδώσει μέρος των εδαφών της στο υπό ίδρυση νέο κουρδικό κράτος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, μιλώντας στο “Breitbart Newsτόνισε την μεγάλη ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, που θα είναι το βασικό ανάχωμα στην επέκταση των Τζιχαντιστών, ενώ υποστήριξε, ότι θα πρέπει να δοθούν καινούργια οπλικά συστήματα στους Κούρδους του βορείου Ιράκ. 
Εκείνο, όμως, που ανησύχησε έντονα τους Τούρκους, είναι οι δηλώσεις σχετικά με το κουρδικό κράτος. 
Ο Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε, ότι υπόσχεται να στηρίξει με κάθε μέσο την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει και πολλά εδάφη της ίδιας της Τουρκίας. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι ο ίδιος θα χαράξει τα νέα σύνορα του Κουρδιστάν, «Kürdistan içim yeni sınırla çizeceğim»!
“Θα πρέπει να αφαιρεθούν εδάφη από την Τουρκία, το Ιράκ και την Συρία για να δημιουργηθεί το μεγάλο Κουρδιστάν”
 Οι δηλώσεις αυτές, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία, καθώς ο Αμερικανός γερουσιαστής και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε φανερά να δηλώσει, πως θα πρέπει να αφαιρεθούν εδάφη της Τουρκίας για να αποδοθούν στο νέο Κουρδιστάν, δηλαδή με λίγα λόγια να διαμελιστεί η σημερινή Τουρκία με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών,τον οποίο, σύμφωνα με τον Αμερικανό γερουσιαστή, τον έχουν επωμιστεί καθ’ ολοκληρία οι Κούρδοι μαχητές.
Ο Rand Paul προχωρώντας ακόμα περισσότερο για το θέμα της ίδρυσης κουρδικού κράτους, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν στους Κούρδους για την δημιουργία του κράτους τους εδάφη και από το Ιράκ, αλλά και από την Συρία για την σύσταση ενός μεγάλου Κουρδιστάν, το οποίο φυσικά θα είναι υπό την άμεση αμερικανική επιρροή.
                                                  Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
                                                           Elliniki Gnomi, 15 Mar 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου