Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Παιδί & Οδική Ασφάλεια»

 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. συνδιοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23/3) με κεντρικό θέμα «Παιδί & Οδική Ασφάλεια», στο πλαίσιο δράσεων του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια.
Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με ανάλογες βιωματικές δράσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44, που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και οι πιο παραγωγικές ηλικίες.
Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο εμπορικό κέντρο AVENUE στο Μαρούσι, που φιλοξενεί τις δράσεις της εν λόγω Εβδομάδας, με την υποστήριξη του Μέλους της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» «ΑΧΑ Ασφαλιστική», καθώς και στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) με την υποστήριξη του Ιδρυτικού Μέλους του Ι.Ο.ΑΣ. «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και της ΛΟΥΞ Α.Ε., ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται δράσεις σε όλη τη χώρα.
ΚαθΆ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων μαζί με το δίκτυο εθελοντών του Ινστιτούτου, θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως αναφέρεται αναλυτικά στο παρακάτω πλάνο δράσεων.
Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που στηρίζει το έργο του Ινστιτούτου.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 210-8620150, 
email: media@ioas.gr
Πλάνο Δράσεων 8ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας
Εμπορικό Κέντρο AVENUE στον Παράδεισο Αμαρουσίου
Δευτέρα 16/3 έως και Δευτέρα 23/3
Διεξαγωγή Βιωματικού Προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής "Κυκλοφορώ με Ασφάλεια" για παιδιά (4-10 ετών).
Ενημέρωση για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου - επίδειξη σωστής τοποθέτησης παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου με ειδική προθήκη του Ι.Ο.ΑΣ.
Έναρξη προγράμματος προσφοράς παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου "Share the Safety" σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη
(Καθημερινά: 9:00-13:00 & 17:30-20:30 - Σάββατο: 11:30-20:30)
Πλατεία Συντάγματος
Δευτέρα 16/3 & Τρίτη 17/3
Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (προσομοιωτής ανατροπής & σύγκρουσης) του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Avenue for Traffic Safety» που υποστηρίζεται από τη Diageo Ελλάς, για να δοκιμάσουν οι διερχόμενοι πολίτες τον εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών και να ενημερωθούν για τους πιθανούς κινδύνους και τις σωστές συνήθειες για μια ασφαλή οδηγική συμπεριφορά (ώρες λειτουργίας: 11:00-18:30)
Τρίτη 17/3
Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος για τα τροχαία συμβάντα σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.
(Aίθουσα δίπλα στο φαρμακείο /Ώρες αιμοδοσίας:14:00-20:00)...
                                                             ΠΗΓΗ:www.mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου