Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ

Στην ημερίδα δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ, η οποία  διεξήχθη χθες το πρωί στο Ξενοδοχείο «Civitel Olympic» (Λ. Κηφισίας 2Α, Μαρούσι), την οποία διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  «Αποστολή»(εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πεντελικόν»), εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου δια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Ρένας Χαλιώτη.
Μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η κα Ρένα Χαλιώτη εξήρε την πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε σημαντικούς εισηγητές να αναπτύξουν  θέματα όπως:
η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πράξη,  οι προοπτικές ανάπτυξης της  κοινωνικής οικονομίας και της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, αλλά  και να αναφερθούν σε  χαρακτηριστικά παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στις Χώρες της Ευρώπης.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας - πρόσθεσε - είναι αρωγός και στηρίζει πάντα τέτοιες παρεμβάσεις που προάγουν δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας και ιδιαίτερα των νέων μας, που πλήττονται περισσότερο από ποτέ στην παρούσα δύσκολη εποχή.»
Στην ημερίδα παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ  Βλάσσης Σιώμος, ενώ μεταξύ των εισηγητών  της ημερίδας ήταν: ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων  της «Αποστολής» Γεώργιος Βουρλάκης, ο Πρόεδρος της Κοι.Σ.Επ. «Έλευσις» Νικόλαος Γιαννούλης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Διαχείρισης Κοινωνικών Προγραμμάτων Αιμιλία Δούκα, η Πρόεδρος της  Κοι.Σ.Επ. «Η Εκάτη» Ματίνα Κανάκη, από τη μονάδα προγραμματισμού, σχεδιασμού ωρίμανσης και υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών   ο κ.  Σύρος Κοσκοβόλης, ο Υπεύθυνος Διεθνούς Συνεργασίας «Αποστολή» Δρ.  Βασίλειος Μεϊχανετσίδης και η Οικονομολόγος, Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικών Επιχειρήσεων Δώρα Ντούλια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου