Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιστολή Γ. Πατούλη προς τον Πρόεδρο του πρώην ΟΣΚ

Ζητά την άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων σχετικά με τις σχολικές υποδομές στο Μαρούσι 
Με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ )» κ. Ηρακλή Δρούλια, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκθέτει μία σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν  στις σχολικές κτιριακές υποδομές στην πόλη του Αμαρουσίου και ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων, πριν αναγκαστούν  Δήμος και πολίτες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν με πιο δυναμικά μέσα την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν για τα παιδιά τις καλύτερες για τη μόρφωση τους σχολικές υποδομές.           
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να σας θέσω μια σειρά από εκκρεμότητες, που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και την ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ), σχετικά με τις σχολικές κτιριακές υποδομές της πόλης μου.
Οι εκκρεμότητες που αναφέρω  αφορούν:
Την κατασκευή – αποκατάσταση των δύο σχολικών αιθουσών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου - 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο Ο.Τ. 31 του Δήμου Αμαρουσίου, στην Π.Ε. Αγίας Φιλοθέης, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ στο Δήμο.
 Τις εργασίες μόνωσης κι αποκατάστασης δαπέδου στο 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕΚ
 Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που βρίσκονται στα Ο.Τ. 855 και 852 του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του 9ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς και η αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Την ολοκλήρωση της μελέτης και την προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του 6ου Λυκείου.
Την προώθηση της διαδικασίας για την ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου, επί του Ο.Τ. 851 που έχει ήδη κριθεί ως χώρος κατάλληλος από το 2010.
Τις παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους σε 18ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, 8ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο, 8ο Νηπιαγωγείο και 16ο Νηπιαγωγείο.
Την ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του 11ου Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες ανέγερσης των σχολικών κτιρίων.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι εκκρεμότητες είναι πολλές και όπως είναι φυσικό η διαιώνισή τους προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πόλη μας. Γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια τόσο στο Δήμο Αμαρουσίου, που προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία με την εταιρεία σας, όσο και στις οικογένειες του προαστίου μας.
Θεωρώ λοιπόν αναγκαίο να ζητήσετε από τις υπηρεσίες της εταιρείας σας να προχωρήσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τη δρομολόγηση λύσεων στις παραπάνω εκκρεμότητες.
Ελπίζω ειλικρινά η επιστολή αυτή να οδηγήσει σε επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων, πριν αναγκαστούμε Δήμος και πολίτες να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και να εκφράσουμε με πιο δυναμικά μέσα, την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας, τις κατάλληλες για την μόρφωσή τους σχολικές υποδομές.
                                                                 Φιλικά
                                                       Γεώργιος Πατούλης
                                                     Δήμαρχος Αμαρουσίου
                                 Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου