Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Στις 7:00 μ.μ.το «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη;»

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της μπροσούρας του Κλάους Ντέρε «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη, το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ», σε συνεργασία με την εφημερίδα Εποχή, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη, 17 Μαρτίου, στις 19:00 στο GazArte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
                                                                                    Ομιλητές:
 Klaus Dörre, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Γένας
 Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
* μια σύντομη εισαγωγή θα κάνει ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Με ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα ελληνικά και τα γερμανικά.Το «γερμανικό εργασιακό θαύμα» ...Μοντέλο για την Ευρώπη;
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Δρ. Κλάους Ντέρε
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Λίνα Φιλοπούλου 
Από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης το 2008–2009, η διαίρεση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης έχει βαθύνει. 
Χώρες που βρίσκονται σε κρίση,όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, έχουν διανύσει μια πενταετή φάση ύφεσης της οικονομίας, τα ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να κινούνται πάνω από το όριο του 25% και η πλειονότητα του πληθυσμού ζει σε επισφαλείς συνθήκες. 
Διαφορετική είναι προς το παρόν η κατάσταση στις χώρες εκείνες που έχουν βγει κερδισμένες από την κρίση. Ειδικότερα η Γερμανία θεωρείται υπόδειγμα μαθήτριας. Αποτελεί, όμως, στην πραγματικότητα το «γερμανικό εργασιακό θαύμα» ένα μοντέλο για την Ευρώπη; 
Ο Κλάους Ντέρε το αμφισβητεί. Βασισμένος σε δικές του έρευνες, ρίχνει μια κριτική ματιά πίσω από την όμορφη πρόσοψη του «μοντέλου της Γερμανίας». 
Περιγράφει μια κοινωνία εργαζομένων με πλήρη, αλλά επισφαλή απασχόληση, όπου οι ανασφαλείς εργαζόμενοι και εργαζόμενες και οι περιθωριοποιημένοι και περιθωριοποιημένες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για ένα εξαγωγικό μοντέλο που ενισχύει τις ανισότητες στην Ευρώπη και έτσι καταστρέφει τα θεμέλια της ίδιας του της επιτυχίας.
                                           
Το βιβλιαράκι διατίθεται στις εξής γλώσσες:
                                          Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά & Γαλλικά
Το βιβλιαράκι, όπως και όλες οι εκδόσεις του Ιδρύματος, διατίθεται δωρεάν. Για αντίτυπα, ελάτε σε επαφή με το Παράρτημα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου