Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού τίμησε την «Ημέρα της Γυναίκας»

Με εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σε αίθουσα του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, τιμήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου η Ημέρα της Γυναίκας στο Δήμο Αμαρουσίου 
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη μετέφερε  στους παριστάμενους τις θερμές ευχές και την αγάπη του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη μαζί με την έμπρακτη  στήριξη του στο γυναικείο φύλο και ακολούθως αφιέρωσε την ομιλία της στο ρόλο της γυναίκας στη διαμόρφωση της κοινωνίας διαχρονικά, με τίτλο: 
«Επιτεύγματα της γυναίκας διαχρονικά».
«Στην παρούσα φάση - σημείωσε μεταξύ άλλων - με την Ελληνίδα μητέρα μιας χώρας που συρρικνώνεται πληθυσμιακά να βάλλεται από ποικίλες δυσμενείς νομοθεσίες, ασφαλιστικό και θεσμικό ενδοεργασιακό ζήτημα πρέπει να υποψιαστούμε και να αντισταθούμε. 
Δεν επιτρέπεται πλέον στις κοινωνίες η γυναίκα να αποκτά ή να τις αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα, αναλόγως των οικονομικών δεικτών που διαμορφώνονται. 
Στην παρούσα φάση θα είμαστε επιτυχημένες αν μετέχουμε σε μια κοινωνία επί ίσοις όροις για τους προικισμένους και ευφυείς, σε όποιο φύλο κι αν ανήκουν. 
Όταν με θάρρος παραδεχόμαστε και καταγγέλλουμε την κάθε μορφής βίας. 
Θα πετύχουμε όταν θα μάθουμε να διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας. Όταν μάθουμε να εμπιστευόμαστε και να υποστηρίζουμε το φύλο μας.»

Αναφερόμενη στον αγώνα της γυναίκας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της υπογράμμισε: «Δεν ήταν πολύ ρόδινα τα πράγματα για μας τις γυναίκες εδώ και χιλιετίες. 
Η ιστορία αν κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή καταγράφει παραδοξότητες και διαχωρισμούς ανάμεσα στο δύο φύλα. 
Στη σημερινή εκδήλωση ας αποτίσουμε φόρο τιμής στις τόσες πολλές επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες που το τεράστιο έργο τους υπάρχει γύρω μας. Ήταν και είναι καθοδηγητικό σε όποιο δρόμο κι αn κατευθυνθήκαμε,σε όποιο στόχο κι αν πρέπει να κατευθυνθούμε, γιατί εμείς ήλθαμε μετά τις γιαγιάδες και τις μανάδες μας και οι θυγατέρες μας επίσης ακολουθούν.  Ας παραμείνουμε πολίτες με έργο και ουσία κι ας μη πετάξουμε στη λήθη όλες τις προηγούμενες προσπάθειες. 
Οφείλουμε να είμαστε πολύ περήφανες γιατί είμαστε γυναίκες. 
Αλλά όχι εφησυχασμένες καθώς οι καιροί είναι πονηροί και εμείς παραμένουμε εύκολος στόχος.»        
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Χορωδία «Μουσικό Εργαστήρι Αγίας Φιλοθέης», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, με μελοποιημένα έργα σημαντικών ποιητών αφιερωμένα στη γυναίκα (Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου Β. Ρώτα, Ιακ. Κμαπανέλλη, Κ. Βίρβου, κ.α).Το τελευταίο τραγούδι «Λένε πως είναι οι γυναίκες πονηρές» του Δ. Γούναρη ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους που τραγούδησαν όλοι μαζί με τη χορωδία. Χορευτικά την εκδήλωση πλαισίωσε η χορογράφος και δασκάλα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Εύα Χατζηχρίστου.         
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Νικόλαος Πέππας, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη,ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Πέτρος Κόνιαρης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, η μαέστρος της Χορωδίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κα Όλγα Αλεξοπούλου,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης.      
]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου