Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σημαντικός & Ηρωϊκός ο ρόλος της ΕΠΟΝ στην Αντίσταση

Διδακτική, η εξαιρετική εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Mρτίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου  από την Λαϊκή Επιτροπή  Αμαρουσίου & το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η εκδήλωση τιμής για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Γιάννη Λαμπρόπουλου, Προέδρου του Δ.Σ. του παραρτήματος Αμαρουσίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), όπου τόνισε τον σημαντικό και ηρωικό ρόλο της ΕΠΟΝ στην Αντίσταση, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα της νεολαίας, αναδεικνύοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και σήμερα η νεολαία μας, καλλιεργώντας τις πιο υψηλές αξίες, συσπειρώνοντας  χιλιάδες νέους στην πάλη ενάντια στο φασισμό. 
Τόνισε: 
«εμπνεόμαστε από τoν ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ  και  συνεχίζουμε μέσα από το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη πάλη, τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση»

Στην συνέχεια υπήρξε αφήγηση της ιστορίας και της δράσης της ΕΠΟΝ από τους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου της Λαϊκής Επιτροπής, μέσα από ντοκουμέντα ΕΠΟΝιτών και ταυτόχρονη προβολή εικόνων για την ίδρυση και τη δράση της ΕΠΟΝ. Ανάμεσα στις αφηγήσεις υπήρξε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Αντίστασης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ΕΠΟΝίτες Κώστας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μωραΐτης & Σωτήρης Κράνιας
Ο τελευταίος κατέθεσε την μαρτυρία του και απήγγειλε 2 ποιήματα από την περίοδο που ήταν φυλακισμένος.
                          Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι μαθητές του λαϊκού φροντιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου