Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μύδρους εναντίον Ν. Δένδια, Κ. Καραμανλή και Γ. Πατούλη, εξαπολύουν, ο «Τζέρυ» & η «παρέα του Χαλανδρίου»!!!

Tα έβαλε με τον Δένδια, Nίκο κάνει κριτική στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα «χώνει» για Κ. Καραμανλή και Γιώργο Πατούλη ενώ κρατάει πρίμο σεγόντο σε Άδωνι & ακρολαϊκή Δεξιά...
Ο λόγος; Για τον Μάκη Γιακουμάτο γνωστό & με το προσωνύμιο «Τζέρυ», με τον οποίο γελάνε ακόμη και οι πέτρες στη Συγγρού, για τις «εκρήξεις» του, εναντίον όλων όσοι θέλουν επίσπευση των διαδικασιών για την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στο φυσικό της, τον κεντροδεξιό χώρο, όπως είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Όπως λένε παλιοί συνεργάτες του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, η τακτική και πολύ θερμή επικοινωνία του κ. Μάκη Γιακουμάτου με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και κομματικά στελέχη (που είναι γνωστά ως η «παρέα του Χαλανδρίου») έχουν αρχίσει να εξαπολύουν μύδρους εμφανώς προς τον κ. Νίκο Δένδια αλλά ουσιαστικά χτυπούν πλαγίως τόσο τον κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και τον κ. Γιώργο Πατούλη.
Το ξεκαθάρισμα των «εσωκομματικών λογαριασμών που ξεκίνησε ο κ. Γιακουμάτος από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή εξυπηρετεί πλήρως το αποκαλούμενο «σύστημα Σαμαρά» και χρεώνεται αποκλειστικά στην δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα (η οποία έρχεται να εκπαραθυρώσει από τη Συγγρού όσους χρεώθηκαν τη λειτουργία της «μονταζιέρας»).
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Γιακουμάτος τα «χώνει» στον Δένδια επειδή γνωρίζει πολύ καλά το δίαυλο επικοινωνίας που διατηρεί με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο έχει επανειλημμένως κρίνει αρνητικά με κάθε ευκαιρία. 
Την ίδια στιγμή, φέρεται να έχει δυσφορήσει με τη στάση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος φέρεται να έχει καλή σχέση, εκτίμηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια και το «καραμανλικό μπλοκ»!!!

Με ποιους τα έβαλε
Την ώρα μάλιστα που έκανε ένα διάλειμμα στους διαδρόμους κάτω από την αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Γιακουμάτος φέρεται να θεώρησε αδικαιολόγητο πώς ο δήμαρχος Αμαρουσίου βοήθησε προεκλογικά τον κ. Δένδια κι όχι εκείνον, ο οποίος είναι γιατρός κι είχε βοηθήσει ως υποδιοικητής του ΙΚΑ (επί Μητσοτάκη) τον νεαρό τότε γιατρό που τυχαίνει να είναι και «κοντογείτονάς» του (στο Χαλάνδρι).
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντα παραπολιτικά αν ο πρώην υφυπουργός δεν μιλούσε για «μεγαλοσχήμονες» που «ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς» τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ασκούν κριτική και δεν υιοθετούσε τη ρητορική της «συνιστώσας ΠΟΛ.ΑΝ.». 
Στη Συγγρού σχολιάζουν ότι τώρα ο κ. Γιακουμάτος εξαργυρώνει την επιταγή που του έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς όταν τον έκανε υφυπουργό.
Ως την ώρα που μπήκε ο… «Τζέρυ» στην κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις στη Β’ Αθηνών όχι μόνο τον άφηναν εκτός Βουλής, αλλά επιβεβαίωναν αυτό που λένε όλοι στη Ν.Δ. ότι έχει έρθει η ώρα για την πολιτική συνταξιοδότησή του. 
Ως υφυπουργός Ανάπτυξης όμως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε.
Όπως λένε πρώην στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, μάλιστα, είχε τόση αγωνία για την επανεκλογή του ώστε έκανε διάφορα εναντίον του κατά τρεις δεκαετίες νεώτερου πολιτικού προϊσταμένου του, του κ. Κώστα Σκρέκα. 
Τότε βρέθηκαν αρκετοί από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά που ήθελαν να παίξουν το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» δικαιολογώντας τον κ. Γιακουμάτο. 
Για λόγους τακτικής δεν γράφουμε ακόμα τι έλεγε ακόμα και για τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο (σε κάτι πηγαδάκια στο καφενείο της Βουλής με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και άλλα παιδιά) μπροστά στον οποίο πάντως ήταν πάντα «κλαρίνο».
Οι Καραμανλικοί
Στο σχέδιο πολιτικής αποκαθήλωσης του κ. Δένδια πάντως υπάρχει και μια πτυχή την οποία δεν έθιξε κανείς άλλος εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά τόσο από το βήμα της Κ.Ο., όσο και στην Πολιτική Επιτροπή. 
Ήταν το επιχείρημα για το «ώριμο φρούτο», επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο τέως πρωθυπουργός για να παραμείνει στο τιμόνι της Ν.Δ. και λέγεται ότι τού το έδωσε ο κ. Γιακουμάτος.
Μόνο που αυτό το επιχείρημα αποτελεί και αιχμή για τη επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε ο κ. Κώστας Καραμανλής μετά την περίεργη ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές του 2000. 
Κάποιοι δημοσιογράφοι μπορεί να μην το κατάλαβαν αλλά κορυφαία στελέχη εκείνης της εποχής (σ.σ. όπως οι κ.κ. Βαγγέλης Αντώναρος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Θοδωρής Ρουσόπουλος και φυσικά Γιάννης Λούλης) το επισήμαναν. 
Λέγεται μάλιστα ότι η ανάλυση που έγινε σε πολιτικό γραφείο που βρίσκεται στη Λυκαβηττού αναφέρει (μεταξύ άλλων) ότι ο Γιακουμάτος επιτίθεται στον Δένδια έως ότου να δει τις αντιδράσεις υποστήριξης από το «καραμανλικό μπλοκ» οπότε θα υπάρξει άλλου είδους παρέμβαση από τους «σαμαρικούς».
Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί ο «Τζέρυ» τα έβαλε με τον Κερκυραίο κι όχι με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ή τον Γιώργο Βλάχο, υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση. 
Ο Γιακουμάτος θέλει να «καννιβαλήσει» το δισάκι ψήφων που
 συγκέντρωσε για τη Ν.Δ. ο Δένδιας και να το μετατρέψει σε πολιτικό σωσίβιο ώστε να αποτελέσει δίδυμο της λαϊκίστικης Δεξιάς στη Β’ Αθήνας με τον «κολλητό» του, τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Από το ρεπορτάζ βέβαια φαίνεται ποιος ευνοήθηκε και προσπαθεί να χαϊδέψει τα αφτιά των πολιτικών αφεντικών του.
Κι επειδή ορισμένοι θα αναρωτηθούν γιατί δεν καταφέρθηκε εναντίον της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, εκεί υπάρχει ένας άλλος ανεξόφλητος «λογαριασμός» προς την οικογένεια Μητσοτάκη. Εκείνος που κατηγορεί «μετασχήμονες» και θίγει «βολέματα» χρωστά ευγνωμοσύνη και υποχρέωση στον Επίτιμο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε υποδιοικητής στο ΙΚΑ. 
Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του υπάρχουν πρόσωπα που πέρασαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τις 11 Απριλίου 1990 ως τις 13 Οκτωβρίου 1993, οι κ.κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Γεώργιος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας και Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, που δεν είχαν ποτέ και την καλύτερη εικόνα για τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητα του κ. Γιακουμάτου.
                                                   Βελισάριος Δραγάτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου