Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Εως τις 20 Μαρτίου εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου, οι φωτογραφίες των μαθητών που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό με θέμα «Αθήνα, η πόλη μου»

«Μόλις ενημερώθηκα για τον διαγωνισμό φωτογραφίας το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν "Τι έχω να χάσω; Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα!"» ανέφερε στο «Βήμα» η μαθήτρια του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου Ηρώ Στεργίου, η οποία έλαβε το πρώτο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας που προκήρυξαν τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού.
Με θέμα «Αθήνα, η πόλη μου» ο διαγωνισμός έχει στόχο να αναδείξει τις διαφορετικές πλευρές της πόλης μέσα από τα μάτια των σημερινών εφήβων και την ατμοσφαιρικότητα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.
«Μέσα από τον διαγωνισμό αυτόν είδα πράγματα τα οποία μού περνούσαν απαρατήρητα. 
Εβλεπα τη χαρά, τη λύπη, τη μοναξιά των ανθρώπων αλλά και την ομορφιά της Αθήνας μέσα στην κίνηση και την καθημερινότητα» σχολιάζει η Ηρώ.
Σε μια εποχή που η καθημερινότητα στην πόλη αλλάζει διαρκώς και οι Αθηναίοι έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες αντιθετικές και απροσδόκητες που αντικατοπτρίζουν τον παραλογισμό και τις αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των πολιτών, οι μαθητές κλήθηκαν να «ακινητοποιήσουν τη στιγμή» και να εκφράσουν μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας τη δική τους ματιά πάνω στην πόλη...
Oι φωτογραφίες των μαθητών που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου