Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διέπρεψαν οι μαθήτριες του 6ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στους «Φιλικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 οι Φιλικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας που συνδιοργάνωσαν το διήμερο 28/1 και 1/3η Γερμανική Σχολή Αθηνών, τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία»,  το 1o ΓΕΛ Παπάγου και η  Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanned’ Arc”.
Ομάδες μαθητών 20 Λυκείων (14 δημοσίων και 6 ιδιωτικών) από την Αθήνα, την Ελευσίνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και αγωνίστηκαν επιχειρηματολογώντας υπέρ ή κατά ενός επίκαιρου, κοινωνικού ή φιλοσοφικού θέματος: 
«Επιτρέπεται η σάτιρα, ακόμη και αν θίγει την πίστη και τις αξίες των ανθρώπων;», «Μπορούμε να ανακατευόμαστε στη ζωή των άλλων», «Είναι η επιστήμη ουδέτερη;». 
Πάνω σε τέτοια διφορούμενα θέματα ακροβάτησαν οι μαθητές με  ωριμότητα, αναδεικνύοντας την επιχειρηματολογία-αντιλογία ως ένα αγώνισμα ηθικής, ομαδικότητας, δομημένης σκέψης, αγάπης για τη γλώσσα, που μας διδάσκει όλουςνα σεβόμαστε την πολυφωνία, να κοιτάμε κάθε γεγονός και ιδέα πολύπλευρα, να παλεύουμε να ακουστεί κάθε σκέψη.
Θυμίζει ιδανική δημοκρατία.

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την επιστημονική ευθύνη και εγκυρότητα Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε από έγκριτους Πανεπιστημιακούς – οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς- Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τους συνδιοργάνωσαν. 
Η στήριξη και ο ενθουσιασμός όλων συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία των αγώνων.
Στον τελικό διαγωνίστηκαν το 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου και  το 1ο ΓΕΛ Παπάγου. 
Νικήτριεςαναδείχθηκαν οι μαθήτριες από το 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου και το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, κατορθώνοντας να πείσουν κριτές και κοινό ότι «η παράνομη δημοσιογραφική έρευνα δεν είναι παρανομία».  
Στην τρίτη θέση αντίστοιχα, διακρίθηκαν οι ομάδες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών  και των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου. 
Μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό, χαρούμενο, γεμάτο θετική ενέργεια από παιδιά, κριτές και δασκάλους, δε μπορούμε παρά να ευχόμαστε, και του χρόνου!
                                                        ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου