Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου το μεγαλύτερo «skate park» της Αττικής

Γεγονός για το Μαρούσι ο πρότυπος πολυχώρος αναψυχής
Έναν πρότυπο πολυχώρο αναψυχής για την οικογένεια και το παιδί, καθώς και το μεγαλύτερο skate park της Αττικής, ένα πολύ σημαντικό έργο που αφενός αναβαθμίζει την εικόνα και φυσιογνωμία Αγίου Θωμά και του συγκροτήματος κατοικιών ΗΛΙΔΑ αφετέρου ενισχύει τις υποδομές της πόλης, παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη νεολαία και στις οικογένειες της πόλης, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των έργων στη γειτονιά.
Το έργο εγκαινιάστηκε παρουσία δημοτικών συμβούλων, πλήθους φίλων του skateboard και του ΒΜΧ, κατοίκων αλλά και των εκπροσώπων της εταιρίας LAMDA που χρηματοδότησε την ανάπλαση του χώρου.

Με την παράδοση του συγκεκριμένου χώρου η Διοίκηση του Δήμου κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσε πριν από περίπου μισό χρόνο στους νέους, να τους προσφέρει αυτό που ζητούσαν εδώ και χρόνια, έναν σύγχρονο και απολύτως ασφαλή χώρο για να μπορούν να χαίρονται τα αγαπημένα τους αθλήματα, το skateboard και το ΒΜΧ.


«Με τον σύγχρονο αυτόν πολυχώρο αναψυχής κάνουμε τον Άγιο Θωμά σημείο αναφοράς για το λεκανοπέδιο και τόπο συνάντησης και ποιοτικής αναψυχής και άθλησης για τη νεολαία της πόλης μας.
Θέλουμε να αποτελέσει «πράσινο» σημείο αναφοράς και για τις οικογένειες της περιοχής, ένα ξεχωριστό πάρκο γειτονιάς, με μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά για τους μικρότερους σε ηλικία φίλους μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, λίγο πριν εγκαινιάσει τον πολυχώρο και προσέθεσε:
«Για τη Διοίκησή μας, η σημερινή παρέμβαση έχει μεγάλη αξία και ιδιαίτερο συμβολισμό. Δώσαμε ζωή και αξία σε ένα δημοτικό ακίνητο που είχε μετατραπεί σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης λεωφορείων.
Με την πολύτιμη προσπάθεια και συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών μας αλλά και την ευγενική χορηγία της LAMDA, η οποία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του χώρου, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε αυτό το πάρκο και το σύγχρονο skate park. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά για την υλοποίηση του στόχου μας και σε αυτή τη γειτονιά για μία πόλη ανθρώπινη, μια πόλη φιλική και ασφαλή για τα παιδιά και τους νέους μας, μια πόλη κοντά στους κατοίκους, στις οικογένειες και στις ανάγκες τους, και συνεχίζουμε».
Τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου αναψυχής ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Αναστάσιος από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, από κοινού με τη Διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της Lamda Development Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, η οποία παρέδωσετον χώρο στους νέους με την ευχή να απολαύσουν πολλές ξέγνοιαστες στιγμές διασκέδασης και άθλησης.
Από την πλευρά της η κοινότητα του skateboard και του BMX δια μικροφώνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο προσωπικά, τον Δήμο και τη LAMDA που έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους και προσέφεραν εκατέρωθεν από ένα πατίνι με αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας στην πλατεία Ηρώων συμβολίζοντας την ολοκλήρωση μίας εποχή και τη μετάβαση σε ένα νέο στέκι.
Ακολούθησαν επιδείξεις από επαγγελματίες του BMX και skateboard. Στους νικητές προσφέρθηκαν δωρεπιταγές, ενώ σε τυχερούς από το πλήθος μοιράστηκαν παπούτσια και σανίδες, χορηγία της εταιρίας Lamda.
Το κατάστημα Hot dogs & cola προσέφερε ζεστά σνακ και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους συμβάλλοντας και αυτό στην ατμόσφαιρα της γιορτής.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Νίκος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, Κατερίνα Ιωάννου, Βαγγέλης Κάββαλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Γιώργος Ζήκος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Πέτρος Κούκουζας, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο νέος πολυχώρος αναψυχής στη γειτονιά του Αγίου Θωμά είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης, με συνολικό εμβαδό 15.000 τ.μ. που ενοποιεί τους δύο χώρους μέσω ενός πεζοδρόμου πλάτους 4μ που μελλοντικά μπορεί να συνενωθεί και να επεκταθεί και σε αυτόν η ανάπλαση.
Ενισχύει το αστικό πράσινο σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί το Ολυμπιακό συγκρότημα και οι υπερτοπικές χρήσεις της λεωφόρου Κηφισίας.
Ο κύριος χώρος της ανάπλασης έχει χωριστεί σε τέσσερα τμήματα, καθένα από τα οποία θα έχει διαφορετική χρήση. Το πρώτο τμήμα βρίσκεται παράλληλα με τον πεζόδρομο και περιλαμβάνει δυο σειρές από τραπέζια πικνικ με κεντρικά παρτέρια στα οποία έχουν φυτευτεί δέντρα σκίασης.
Το δεύτερο τμήμα είναι ο χώρος της παιδικής χαράς.
Περιλαμβάνει όργανα παιδικής χαράς για διάφορες ηλικίες παιδιών, παγκάκια, κάδους και κρήνη.
Ο χώρος προστατεύεται από χαμηλή περίφραξη για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών. Το τρίτο τμήμα αποτελεί χώρο πρασίνου.
Και το τέταρτο και τελευταίο τμήμα, που είναι και το μεγαλύτερο, περιλαμβάνει το χώρο του skatepark.
Ο πολυχώρος αναψυχής και άθλησης είναι μέρος μιας συνολικής παρέμβασης που σχεδιάζει η Διοίκηση του Δήμου στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά στην περιοχή το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης γειτονιών του Αμαρουσίου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Π.Ε Αγίου Θωμά. Η παρέμβαση στην Π.Ε Αγίου Θωμά θα υλοποιηθεί στο τμήμα οδός Ερατούς – οδός Φαιάκων – οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης , είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου