Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Πυρασφάλεια 2014: Κτήμα Συγγρού & Εθελοντισμός»

Έτοιμοι & για τη φετινή μάχη πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών
Ειδική εκδήλωση οργάνωσε στον Πύργο Συγγρού το Σάββατο 5 Απριλίου το ΙΓΕ, προκειμένου να οργανώσει έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά το αντιπυρικό έργο της επερχόμενης περιόδου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν - εκτός από τους εκπροσώπους του ΙΓΕ, διευθυντή κ. Μπαλωτή και αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο - ο δήμαρχος Αμαρουσίου και  πρόεδρος ΣΠΑΠ κ. Πατούλης, ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης, ο νομικός σύμβουλος του ΙΓΕ και παλιός πρόσκοπος κ. Τσίγκας, εκπρόσωπος του «Ομίλου Βαρδινογιάννη», εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας - πυραγός, ο διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων καθώς και οι εθελοντικές ομάδες, «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», «Εθελοντική Πρωτοβουλία», «Πρόσκοποι Αμαρουσίου».

Ο κ. Μπαλωτής, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έθεσε ως στόχο για την πυροπροστασία που ξεκινά την 1η Μαϊου, μια πιο συντονισμένη φέτος προσπάθεια υπό την επίβλεψη του Ινστιτούτου. Τόνισε πως είναι αναγκαία η αρωγή όλων, φορέων και εθελοντών, σε συνεργατικό κλίμα και όχι σε μεμονωμένες ενέργειες του καθενός.
Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε οι σύλλογοι να καταθέσουν την μέχρι τώρα εμπειρία τους μαζί με τις προτάσεις τους για μια αποτελεσματική συνεργασία.Ο ι εθελοντικές ομάδες δεσμεύτηκαν να υποβάλλουν γραπτώς όσα τους ζητήθηκαν και να ριχτούν για μια ακόμη χρονιά δυναμικά στη μάχη της πυροφύλαξης.
Το λόγο πήραν οι δήμαρχοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς, κ.κ. Πατούλης και Χιωτάκης, οι οποίοι δήλωσαν το παρόν σε αυτή την προσπάθεια. Ο  Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, εστίασε την ομιλία του στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του δάσους Συγγρού, «ενός από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική και μίας νησίδας πρασίνου που λίγοι δήμοι έχουν το πλεονέκτημα να χαίρονται εντός του αστικού τους ιστού» & δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου όπως επισταμένα πράττει κατά τα τελευταία χρόνια θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη διαφύλαξη του δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Παράλληλα ενημέρωσε το κοινό για ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα πυροπροστασίας με πυρανίχνευση, το οποίο ευελπιστεί μέσα στη χρονιά να εφαρμοστεί και στο Δάσος Συγγρού.
Και οι δύο Δήμαρχοι θεώρησαν αναγκαία τη συμμαχία όλων μπροστά στην επικινδυνότητα  της επερχόμενης περιόδου.
Ο νομικός σύμβουλος και παλιός πρόσκοπος κ. Τσίγκας μίλησε ακόμα μια φορά για τη σπουδαιότητα του Κληροδοτήματος και πρόσθεσε πως οι ολιγάριθμοι υπάλληλοι του ΙΓΕ με τα επίσης λιγοστά μέσα που διαθέτουν, χρειάζονται απαραιτήτως τη συνδρομή ιδιωτών, φορέων, συλλόγων, εθελοντών.
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εκδήλωση επίδειξης των πρώτων ενεργειών σε μια ενδεχόμενη κατάσταση πυρκαγιάς άμεσα. Σημαντική επίσης η υπενθύμιση σε όλους μας τουαριθμού που καλούμε αν αντιληφθούμε εστία φωτιάς. Είναι το 199 και πρόκειται για δωρεάν κλήση από κινητό ή σταθερό.

                              ΠΗΓΗ:dasosygrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου