Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της οδού «Γιάννη Σταυρουλάκη»

Τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη, απέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου αποτίοντας, παράλληλα, στο πρόσωπό του φόρο τιμής στους απανταχού συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.
Κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της οδού που στο εξής θα φέρει το όνομά του.
Κάνοντας αναφορά στον νεαρό Γιάννη Σταυρουλάκη που έχασε τη ζωή του στις 19 Δεκεμβρίου 2005 όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα που ήταν τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι το θλιβερό αυτό συμβάν ήταν η απαρχή για την εκτεταμένη εκστρατεία που ξεκίνησε ο Δήμος Αμαρουσίου για το ξήλωμα των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων στον οδικό άξονα της Κηφισίας σε μία προσπάθεια να αποτραπούν και άλλα τέτοια θλιβερά περιστατικά.
«Θέλουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στο πρόσωπο του Γιάννη Σταυρουλάκη να τιμήσουμε τη μνήμη των απανταχού συνανθρώπων μας που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο. Η πράξη μας αυτή έχει και συμβολικό περιεχόμενο.
 Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ενώσουμε περισσότερους στον αγώνα μας για ένα ασφαλές για τις μετακινήσεις πεζών και εποχούμενων Μαρούσι. Όλες μας οι προσπάθειες, το ξήλωμα των γιγαντοαφισών, οι πεζογέφυρες που τοποθετούμε σε κομβικά σημεία για τη σύνδεση των δύο πλευρών της πόλης υπηρετούν ακριβώς αυτόν τον στόχο: να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα» ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Την πρωτοβουλία του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης επαίνεσαν οι συγγενείς του εκλιπόντος, και οι ομιλούντες στην εκδήλωση.
Το τρισάγιο και η τελετή μετονομασίας της οδού πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, των Αντιδημάρχων Νίκου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη, Δημήτρη Σμυρνή, Δημήτρη Καμπούκου, των δημοτικών συμβούλων Ελένης Λέκκα, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, Αθανάσιου Βελή,Παναγιώτη Σαγρή, Πέτρου Κούκουζα, Λευτέρη Μαγιάκη, Δημήτρη Πολυχρονιάδη, συγγενών και φίλων του νέου.
Παρόντες ήταν, επίσης, η οικογένεια και φίλοι του εκλιπόντος, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεόδωρος Δρίτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καστρινάκης, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Σταματάκης, ο εκπρόσωπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου