Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Στις 5:30 μ.μ. η μετονομασία της Παντανάσσης, σε οδό Γ. Σταυρουλάκη

Οδός στον...«Παράδεισο», στη μνήμη του αδικοχαμένου 25χρονου Μαρουσσιώτη!!!
Βάλθηκε να μας τρελάνει κυριολεκτικά ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης που ενώ το 2006 έλεγε ότι του αρκούν δυο 4ετίες για να δείξει το έργο του, ξανάβαλε υποψηφιότητα και δικδικεί 3η Δημαρχιακή θητεία, γιατί «δεν του ΄κατσαν», οι άλλοι σχεδιασμοί του ...
Από τη μία λοιπόν τιμά τον σχωρεμένο Τζανικό-φρονα Γεώργιο Αντωνόπουλο & από την άλλη μετονομάζει την οδό Παντανάσσης (στην περιοχή Παράδεισος Αμαρουσίου), σε οδό «Γιάννη Σταυρουλάκη», για να τιμήσει(λέει το Δελτίο Τύπου), τη μνήμη του αδικοχαμένου 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη...
 Λησμονώντας ότι γιαυτόν τον θάνατο του 25χρονου Μαρουσιώτη, φέρει ακεραία την ευθύνη η Διοίκηση Τζανίκου(που υπηρέτησε πιστά, κάνοντας ουκ ολίγες «απιστίες» στα δημοκρατικά ιδεώδη, ο αείμνηστος Γ. Αντωνόπουλος, που επί δικής του  Πρεεδρίας στο Δ.Σ, συζητήθηκε το εν λόγω θέμα αρκετές φορές - ανατρέξτε κ.κ. της Διοίκησης στα αρχεία σας για να ακούσετε πως)!!!
Η μετονομασία πραγματοποιείται, λέει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη!!!
Η μετονομασία της οδού, μετά της τέλεσης τρισάγιου παρουσία της οικογένειας και συγγενών του αδικοχαμένου νέου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 5:30 μ.μ. στην οδό Παντανάσσης.
Η είδηση ότι κατά την τέλεση του τρισάγιου θα παρευρίσκονται και οι κ.κ. Π. Τζανίκος και Βασίλης Ταλαμάγκας(της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας τότε & τώρα στην TV «ACTION» ΕΣΤΙ, δεν επιβεβαιώνεται προ το παρόν ...
Η παρουσία του τραγικού πατέρα Μανώλη Σταυρουλάκη με θλίβει, γιατί προσωπικά τον θεωρούσα έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, αγωνιστή άξιο & έξυπνο(τον εκτιμώ αφάνταστα), που θα κατανοούσε ότι ο σκοπός αυτής της «ΤΙΜΗΣ» στον αείμνηστο γιό του, δεν  έχει να κάνει με εκείνο που αυτός φαντάζεται & θα ήθελε πράγματι να είναι ...  και ότι τουλάχιστον σε αυτήν την χρονική συγκυρία θα απέφευγε να εμπλακεί σε αυτές(συγγνώμη που εκφράζω φωναχτά την άποψή μου), τις επικοινωνιακές προεκλογικές σαχλαμάρες, που ξεπερνούν πλέον κάθε ανεκτό όριο της όποιας νοημοσύνης διαθέτει ο οιοσδήποτε!
Σημειώνεται (συνεχίζει απτόητο το Γραφείο Τύπου & ΌΧΙ οι επικοινωνιολόγοι του Γ. Πατούλη), ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος με επίσημη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποτίει φόρος τιμής σε συνάνθρωπό μας που έχασα τη ζωή του στην άσφαλτο...
Εμείς ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ επισημαίνουμε τα εξής:
Ο Γιάννης Σταυρουλάκης, ετών 25, αριστούχος πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου,σκοτώθηκε εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας της MASTER 0UTDOOR A.E.
στις 19-12-2005 στο Μαρούσι, πάνω σε νησίδα ασφαλείας της Λ.Κηφισίας, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε στην πινακίδα.
Αμέσως μετά την πρόσκρουση κάποιοι δολοφόνοι αντικατέστηκαν την διαφημιστική αυτή πινακίδα με νέα προκειμένου να εισπράτουν μαύρο χρήμα

==========================================================
1)Τελεσίδικη καταδίκη του τ. δημάρχου Αμαρουσίου
Π. Τζανίκου για τον φόνο του Γιάννη Σταυρουλάκη

===================================
2)Μια μακάβρια «κολοκυθιά»(Εφ. των Συντακτών)
====================================
ΔΙΑΒΑΣΤΕ και την δική μας ανάρτηση
στο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», με τίτλο:
Ο Γ.Σταυρουλάκης & η διαμάχη του «ΦΑΝΤΟΜΑ» Β. Ταλαμάγκα μετον ΧΙΟ

==============================================================
                                     Οδός στη μνήμη του Γ. Σταυρουλάκη 
                                                       της Λινας Γιανναρου
«Ο λόγος που γράφω αυτό το σημείωμα είναι κάτι που με κυνηγάει με την ίδια επιμονή και ένταση από τη στιγμή που έμαθα τον βίαιο θάνατό του», έγραψε πριν από λίγες ημέρες στο facebook η καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αφροδίτη Κουκουτσάκη.
Αναφερόταν στον Γιάννη Σταυρουλάκη, τον καλό φοιτητή της που είχε χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2005, στα 26 του, όταν το αυτοκίνητό του είχε προσκρούσει σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στο Μαρούσι.
«Τον Γιάννη τον γνώρισα - και με το γνώρισα εννοώ ότι τον εντόπισα και τον ξεχώρισα από τη μάζα των φοιτητών που συμμετείχαν στα μαθήματά μου - κάποτε που χρειάστηκε να εξετασθεί προφορικά κι επειδή η αίθουσα των εξετάσεων ήταν μακριά απ το γραφείο μου, καθίσαμε σε δύο καρέκλες έξω από το αμφιθέατρο Καράγιωργα, πλάι στην τζαμαρία...
Μιλούσαμε για την έννοια του εγκλήματος, για την κοινωνική κατασκευή της κατηγορίας και την επιλεκτικότητα του ποινικού μηχανισμού. Και με ρώτησε, δεν θεωρείται έγκλημα ένας θάνατος που τον προκάλεσε μια κακοτεχνία στον δρόμο ή ένα αντικείμενο τοποθετημένο παράνομα, που διακυβεύει την ασφάλεια των οδηγών; Δεν μεταφέρω κατά λέξη τα λόγια του αλλά αυτό ήταν το νόημα, σαν να είχε προβλέψει τον θάνατό του και να ρωτούσε εάν θα ήταν έγκλημα.
Οχι, τίποτα το μεταφυσικό. Οπως μου είπε στη συνέχεια είχε χαθεί ένα γνωστό του παιδί...
Ξέρω ότι η μνήμη μπορεί να παραποιήσει ή να διορθώσει ένα τραυματικό γεγονός, αλλά αυτό έγινε ακριβώς όπως το περιγράφω, έπειτα από τόσα χρόνια είναι σαν να μας βλέπω καθισμένους στις καρέκλες πλάι στην τζαμαρία και ήθελα να διηγηθώ στην ακριβή του μνήμη».
Η κ. Κουκουτσάκη επανέφερε στη μνήμη της τη σκηνή με αφορμή ένα τηλεφώνημα.
Ο πατέρας του άτυχου νέου, Μανώλης Σταυρουλάκης, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκστρατεία «καθαίρεσης» των διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους, την κάλεσε για να την ενημερώσει ότι το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε να δώσει το όνομα του παιδιού του στον δρόμο στον οποίο σκοτώθηκε.
Πράγματι, στη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Γ. Πατούλη, αποφασίστηκε ομόφωνα η μετονομασία του δρόμου.
Για «ηθική υποχρέωση» οκτώ χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αμαρουσίου.
Θυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει καταδικαστεί τελεσίδικα ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος σε 16 μήνες με αναστολή, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
=============================================================
O Δήμος Αμαρουσίου αυτό το τελευταίο, δηλαδή την τελεσίδικη καταδίκη Τζανίκου, φαίνεται να το ξεχνά(διαθέτει μάλλον επιλεκτική μνήμη), αφού στο Δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης...»!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου