Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Π. Ευθυμίου & η "ΕΚΤΑSIS" του σκανδάλου ... στο ΤΤ!

Νέες υποθέσεις δανείων τα οποία φτάνουν το ποσό των 104 εκατ. ευρώ, αφορά το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του φυλακισμένου σήμερα στην Τουρκία, Άγγελου Φιλιππίδη
Σε βάρος του αλλά και σε βάρος 14 ακόμα προσώπων σχηματίστηκε νέα δικογραφία, η οποία αφορά τρία δάνεια τα οποία δόθηκαν επί προεδρίας του στο Τ.Τ. σε επιχειρήσεις του  γνωστού σε όλους μας εδώ στο Μαρούσι, Παναγιώτη Ευθυμίου.
Η διερευνούμενη από τον εισαγγελέα υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες σε δάνειο για την αγορά του ακινήτου της Kodak στο Μαρούσι, το οποίο δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του business plan (ανέγερση συγκροτήματος γραφείων) για το οποίο δανειοδοτήθηκε η Εκτασις από το ΤΤ.
Ο Π. Ευθυμίου είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων «Εκτασις»(είχε ως πελάτες τις πολυεθνικές-κολοσσούς «Bayer», «Unilever», «Coca-Cola 3E», «Zara», «Bristol-Myers Squibb Α.Ε», «Hennes & Mauritz» (Η&Μ), «Carrefour Μαρινόπουλος» & «AB Βασιλόπουλος»), η οποία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 πριν από μερικά χρόνια, αφού πρώτα είχε δανειοδοτηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για αγορά εκτάσεων με σκοπό την ανέγερση επαγγελματικών χώρων.
Οπως αναφέρει το www.zougla.gr,  σύμφωνα με την υπ' αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.
Τον Απρίλιο του 2013, ο Παναγιώτης Ευθυμίου εισήγαγε προς συζήτηση στο δικαστήριο νέα συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας EKTASIS Α.Ε., αυτήν τη φορά βασιζόμενος στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Το δικαστήριο απέρριψε τελικά την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2013 το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ' αρ. 3900/2013 απόφασή του έκρινε ως εικονικές τις μεταβιβάσεις - αγοραπωλησίες προσωπικών ακινήτων του Παναγιώτη Ευθυμίου, οι οποίες έγιναν με σκοπό την καταδολίευση πιστωτών της εταιρείας EKTASIS, για τις οφειλές της οποίας ήταν και ο ίδιος συνυπεύθυνος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις αυτές έγιναν ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν από την υποβολή της αίτησης για να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 και τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν προς εταιρείες που διοικούσαν συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία.
Πρόκειται για τις εταιρείες OBTAIN AΚΙΝΗΤΩΝ Α.E. και SALIX ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.
Μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες αποδείχθηκε ότι η κυπριακή εταιρεία PENDERHILL HOLDINGS LIMITED είναι μέτοχος της εταιρείας SALIX A.E., της οποίας μέτοχος είναι η off shore GARDELAKE HOLDINGS LTD με έδρα τα British Virgin Islands (BVI).
                                   
                                                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
              Oι Γερμανοί ... ξανάρχονται !!!
          Η "ΕΚΤΑSIS" του "δώρου" της «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου