Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θάνος Σταθόπουλος:«Ενυπόγραφα»... στο Παρατηρητήριο Αμαρουσίου!!!

Θα ήθελα τούτη η επιστολή να έχει δημοσιευθεί στη στήλη «Ενυπόγραφα», της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ, απ' όπου επικοινωνούσαμε τα τελευταία σχεδόν οκτώμιση χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να απευθύνω έναν τελευταίο χαιρετισμό σε όλους εσάς με τους οποίους μοιράστηκα μία αμφίδρομη επικοινωνία, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει κάθε ζωντανή, έντονη και δυναμική σχέση.
Κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία της επιστολής μου, από το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου».
Λέγεται ότι ο χώρος του Τύπου αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Ωστόσο, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η κρίση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να φέρει στην επιφάνεια και ν' αναδείξει με βιαιότητα το βαθύ έλλειμμα αξιοπιστίας και το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Και τώρα ήρθε η ώρα της δίκαιας πληρωμής...
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, σε τούτη τη συγκυρία, επιχείρησε να κρατηθεί όρθια, να διαφυλάξει την εγκυρότητά της και να συνεχίσει την πορεία της.
 Για όσο καιρό είχα την τιμή να εκπροσωπώ την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ως διευθυντής Σύνταξης προσπάθησα, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να καταστήσω την εφημερίδα μας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Μέσο στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.
Είναι σίγουρο ότι στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλά θετικά, αλλά έγιναν και λάθη, υπήρξαν και αστοχίες.
Ωστόσο, ειδικά την τελευταία περίοδο και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ καταβάλαμε πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουμε την ΑΜΑΡΥΣΙΑ στο υψηλό επίπεδο που όλοι μαζί είχαμε καταχτήσει και για τούτο θέλω να  ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην παραπάνω προσπάθεια.
Δυστυχώς, τον τελευταίο έναν χρόνο δημιουργήθηκαν σοβαρές τριβές μεταξύ της έκδοσης και του διευθυντή Σύνταξης ενώ υπήρξε και σαφής διάσταση απόψεων


2 σχόλια:

  1. Φιλε μου Θανο,
    Διαβασα την επιστολή σου και πραγματικά στενοχωρήθηκα. Παρα το οτι τα λέγαμε και απο κοντα, σε διαβαζα και στην στηλη σου στην Αμαρυσία. Δεν γνωριζω λεπτομερειες για το τι οδηγησε σε ρηξη με την ιδιοκτησία αλλα γνωριζοντας το ηθος σου, τις αγωνίες σου για την πρόοδο της κοινωνίας και την καθημερινη σου προσπαθεια για αληθινη πληροφόρηση χωρις τις υστερίες και τον λαικισμό που μας περιβαλλει, θα χαρω (συμφωνα και με τα οσα γραφεις στο τελος ) να μπορω να σε διαβαζω απο καποιο αλλο βημα. Αληθεια η φωτο με τον Αλ Τσιπρα σημαινει κατι, που δεν το ξερω???
    Με εκτίμηση πραγματικη

    Βασίλης ΝΟΜΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας φιλοπασόκος λιγότερος. Η μεγαλομανία, η ξύλινη γλώσσα με δήθεν προοδευτικό προφίλ, το ύφος 1000 καρδιαναλίων όταν το ρευστό δεν επαρκεί κάποτε παίρνει τέλος. Ο Ζαγκλής δεν είναι κανένα κορόιδο να πληρώνει διευθυντές σύνταξης από το πουθενά που δεν του κάνουν τα χατίρια κιόλας.
    Κ. Σταθόπουλε δεν ξέρατε με ποιον δουλεύατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή