Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δράσεις Αλληλεγγύης της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ»

Α. Την  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., οργανώθηκε, με πρωτοβουλία μας, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας,  έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αμαρουσίου (οδός Χατζηαντωνίου) . Για την απαξίωση και το  επικείμενο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και την αποδόμηση γενικά του δημόσιου συστήματος υγείας.
Με ευκαιρία, την παρουσία  στο χώρο, αυτήν την ημέρα, απεργούντων ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν κι άλλοι Σύλλογοι («Πνοή», «Κρηταγενής Ζευς» κ.α.)  Κινήσεις πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων. Περί το τέλος, εμφανίστηκε, δηλώνοντας τη στήριξή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γεώργος Πατούλης.
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.,  συμμετείχαμε  σε σύσκεψη, για το ίδιο θέμα,  δέκα  Συλλόγων της πόλης μας, που   οδήγησε σε κοινό Ψήφισμα. Το Ψήφισμα αυτό, με το οποίο ζητούσαμε «να έχουν οι ασφαλισμένοι , μέσα στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μέσα στο χώρο  του ΙΚΑ δηλαδή, δωρεάν πρόσβαση  σε   ποιοτική  ιατρική περίθαλψη, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, δωρεάν εμβολιασμούς κ.α.», ανέγνωσε και υπέβαλε στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πνοή» κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής.
Β. Συμμετείχαμε  στην Παράσταση Διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας  «Πλειστηριασμοί Stop» , που έγινε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 3μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Αθηνών . Tην Τετάρτη εξάλλου 18 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών, συνδιοργανώσαμε  - με έξι ακόμη Συλλόγους της πόλης μας και την Κίνηση Πολιτών «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» - «Ανοιχτή συζήτηση κατά των πλειστηριασμών» και ενημέρωση από εκπροσώπους της «ΕΚΠΟΙΖΩ» και της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Γ.Το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε  την «Κιβωτό του Κόσμου». Που την ίδρυσε, όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν, ένας ιερέας, ο πατήρ Αντώνιος, ως «ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού». Προσφέραμε τρόφιμα, γραφική ύλη, είδη σχολικά, οικιακής χρήσης  και ατομικής υγιεινής και φροντίδας, καθώς και φάρμακα γενικής χρήσης. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου με μεγάλη γενναιοδωρία. Ιδιαιτέρως μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των εργαζομένων στο υποκατάστημα του  ΙΚΑ Αμαρουσίου.  Στην ευχαριστήρια επιστολή της η Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου κ. Σταματία Γεωργαντή, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Είμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και σε αυτό συμβάλατε με τον τρόπο σας θετικά Καθώς η Κιβωτός βρίσκεται σε μια συνεχή ανάγκη πόρων, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η   ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
   Χατζηαντωνίου 13  Μαρούσι ,  Τηλ. 2108064848        e-mail :pl_kastalia@yahoo.gr 

           

                                   

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμητρα  Κρεκούκια                                                              Χρήστος  Παπαζλιώτης

                                   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου