Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

«Ο Άγιος Ελευθέριος» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του

Έργα πνοής βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Σωρού, που η ολοκλήρωση τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προσδώσει στη γειτονιά ένα νέο ύφος και μία νέα περιβαλλοντική αισθητική. Τα έργα αποτελούν συνέχεια του σημαντικού έργου που έχει επιτευχθεί την τελευταία επταετία από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.
Στο εύρος αυτού του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σωρού - Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου στην αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης» του Κέντρου Κεραμικής στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «έργο αιχμής» για το Σωρό την ανάπλαση του πρώην Δημοτικού Αμαξοστασίου (Κ.Χ. 9760) και της γύρω περιοχής, το οποίο μετά από επίμονη και αποτελεσματική διεκδίκηση εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, ύψους 2.436.871 ευρώ και προχωρά η διαδικασία δημοπράτησής του, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2014. «Σύντομα ο χώρος του πρώην αμαξοστασίου θα αλλάξει όψη και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου, παράλληλα με την ανάπλαση των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού μέχρι την οδό Αμμοχώστου.
Η δημιουργία του πρότυπου αυτού πάρκου με βιοκλιματιστικά χαρακτηριστικά θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων, η γειτονιά που Σωρού θα αποκτήσει «πράσινη ταυτότητα» και θα γίνει πόλος έλξης και για τις γύρω περιοχές.
Στην υπόσχεσή μας απέναντι σας ανταποκριθήκαμε με συνέπεια και ευθύνη και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με όραμα και σχέδιο  για το Μαρούσι, υλοποιούμε το πρόγραμμα μας, ώστε η πόλη μας να γίνει πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Επίσης όπως ανέφερε ο κος Πατούλης, στο πλαίσιο την ανακατασκευής των οδών στην περιοχή του Σωρού, προχωρά άμεσα η ανακατασκευή των οδών Λευκών, Λευκωσίας, και Νικηφόρου Λύτρα.
Παράλληλα, προχωρά και το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης των οδών Βύρωνος, Αγίου Κωνσταντίνου και τμήμα της οδού Σωρού από Κηφισίας έως την Αμαρουσίου –-Χαλανδρίου,το οποίο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκ μέρους του Συλλόγου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε τιμητική πλακέτα  στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών κο Νικόλαο Βαλλάτο για την προσφορά του στην ανάδειξη της κεραμικής και αγγειοπλαστικής τέχνης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής, που είναι και γραμματέας του Συλλόγου, Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμπούκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Ζήκος, Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Κω/νος Βλάχος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου